Afbeelding

Nieuw KBO beweegaanbod

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - KBO Nistelrode en Dance Team Nistelrode hebben de handen ineengeslagen om ouderen in beweging te brengen op muziek. Dankzij de participatie van beide verenigingen in het Lokaal Sportakkoord Bernheze, hebben zij de samenwerking gevonden om 50-plussers in beweging te krijgen. Vanaf 10 mei is het voor KBO-leden en andere senioren mogelijk om deel te nemen aan dit nieuwe beweegaanbod. 

Dinsdag 17 mei was de eerste mogelijkheid om te starten. De lessen hebben als doel de conditie van deze leeftijdsgroep op peil te houden. Er wordt gewerkt aan behoud of het versterken van de spierkracht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het even zo belangrijk is om aan de kracht te werken, als een de conditie. Verder wordt er ook gewerkt aan het soepel houden van de spieren. Met behulp van dit aanbod komen ouderen op een gezellige, sociale en actieve manier bij elkaar. Een belangrijk onderdeel van de les, want samenzijn en samen bewegen verbroedert en zet mensen in verbinding met elkaar. 

De lessen vinden plaats op dinsdagen van 19.00 tot 20.00 uur in de danszaal van Dance Team Nistelrode. Deze danszaal bevindt zich in de accommodatie van voetbalverenging Prinses Irene, Loo 8. Aanmelden voor deelname aan de lessen is niet nodig. Wel is er een voorwaarde; je moet nog zelf de trap naar boven op kunnen om in de mooie danszaal te komen. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanbod. Meer informatie kun je krijgen bij Dance Team Nistelrode via 06-11368571.