Afbeelding

Hulp met aanvraag energietoeslag

Welzijn & Maatschappij

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek

BERNHEZE - De energiekosten zijn enorm gestegen en daarom ontvangt iedere inwoner met een laag inkomen een eenmalige toeslag van € 800,-. Inwoners met een bijstand- of een minimaregeling vanuit de gemeente ontvangen deze toeslag automatisch. Andere inwoners moeten deze toeslag aanvragen. 

Heb je vragen over het aanvragen van de eenmalige energietoeslag 2022? Per 1 mei heb je hier mogelijk recht op. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek kunnen we je helpen bij het invullen van het aanvraagformulier. De energietoeslag kun je gemakkelijk digitaal aanvragen. Dan is het belangrijk dat je een DigiD hebt. Wil je de energietoeslag op papier aanvragen? Ook dan kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek.

Je hebt nodig voor de aanvraag:

Bij digitaal aanvragen: Je DigiDEen kopie van het Nederlandse paspoort of ID-kaartDe meest recente loonstrook of uitkeringsspecificatieJe bankpas of afschrift met uw rekeningnummerEventueel andere bewijsstukken waaruit blijkt dat u de energietoeslag nodig heeft.

Loop binnen tijdens een van onderstaande openingstijden van het Informatiepunt Digitale Overheid:

Bibliotheek Heesch, maandag 14.30 tot 15.30 uur, 0412-451857
Bibliotheek Nistelrode, dinsdag 14.30 tot 15.30 uur, 0412-611555
Bibliotheek Heeswijk-Dinther, vrijdag 10.30 tot 11.30 uur, 0413-291054.

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om gebruik te kunnen maken van het spreekuur.