Afbeelding

Punten blijven bij team SIS

Sport

UDEN/HEESWIJK-DINTHER -  Afgelopen zondag werd de competitiewedstrijd afgewerkt tegen het altijd sterke team van Dallinga uit Sluiskil. Met twee gewonnen wedstrijden en een zeer spannend gelijkspel konden de punten in Uden blijven.

Raymund Swertz begon zeer sterk tegen Berry Dallinga en met de pauze was het 20-1. Swertz was niet te houden en haalde het hoogste daggemiddelde van 2,1. Eindstand 40-12. Jean van Erp verkeert in een vormcrisis met drie verloren wedstrijden in één week. Hij verloor van Peter de Backer met 26-40. Van Erp heeft een maand de tijd om weer in vorm te komen voor de laatste vijf wedstrijden van de competitie.

Eddy Merckx wist Jean Paul de Bruijn te bedwingen en won met 40-35. Even zag het er naar uit dat De Bruijn ging stunten met de stand 32-17. Hij produceerde een serie van 16 en nam de leiding over. Tijdens het WK voor teams vorige week ging Eddy ten onder met nog vier caramboles te gaan. Tegenstander Horn sloot zijn partij af met een serie van 20. Echter De Bruijn wist het niet af te maken en Merckx won met 40-35 in 22 beurten.

De man in vorm Martien van der Spoel moest SIS over de streep trekken. Eén punt was voldoende en in een gelijkopgaande wedstrijd werden de punten op het eind netjes gedeeld, 40-40.

De totaalstand van de dag was 5-3 in het voordeel van SIS Schoonmaak en konden weer twee punten bijgeschreven worden.