Afbeelding

Deeltijdvasten, hoe doe je dat?

Ondernemend Bernheze

HEESWIJK-DINTHER - Vasten klinkt velen in de oren als afzien, en kan associaties oproepen met mislukte dieetervaringen. In Vasten – tijd voor mij voert Peter Müller een pleidooi voor deeltijdvasten, waarbij je een of meerdere dagen per week een deel van je dag niet eet.

Dat is makkelijker vol te houden, en niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Deze onthouding plaatst Müller in een lange religieuze traditie. Tijdens een zelfgekozen vastenperiode kun je een keuze maken uit de zeven thema’s die Müller in dit boek aanreikt om op te reflecteren, zoals tijd nemen, reiniging en stilte. De meditatieve teksten, oefeningen en rituelen die hij daarbij suggereert, kunnen je helpen om bewuster te gaan leven.

Dit boek is een welkome spirituele gids om tijdens de komende Veertigdagentijd op een praktische, haalbare en verantwoorde manier te vasten.

Over de auteur
Peter Müller (1943) studeerde theologie en pedagogiek en werkt als auteur en in het volwassenenonderwijs. Hij heeft 25 jaar ervaring met het begeleiden van vastengroepen, en leidt begeleiders van vastengroepen op.

Boekgegevens
Vasten – tijd voor mij. Een spirituele gids.
Paperback | 128 pagina’s
ISBN: 9789089724403 | Prijs € 22,50 | Verschijnt: 16-02-2022

Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne i.s.m. Uitgeverij Halewijn
U vindt het boek op: https://bit.ly/334nUoG