Afbeelding

Gouden bruidspaar Wim en Gerry van Lith

Human Interest

VORSTENBOSCH - Op 14 december 1971 trouwden Wim van Lith uit Nistelrode en Gerry Claassen uit Rijkevoort met elkaar. Nadat ze anderhalf jaar in Landhorst (Wanroij) woonden, verhuisden ze naar Vorstenbosch, waar zij nu nog steeds wonen.

Wim en Gerry zijn allebei erg actief in de dorpsgemeenschap en het verenigingsleven. Wim was jaren actief voor het CDA, onder andere als gemeenteraadslid van Bernheze, lid van Provinciale Staten en was tevens ook voorzitter van de vereniging kleine kernen Noord-Brabant, waarvoor hij de provinciale Hertog Jan-onderscheiding kreeg. Naast zijn politieke bijdrage ontbraken de fanfare, kerk en carnavalsvereniging niet aan de activiteiten.

Gerry was actief als vrijwilliger voor de Zonnebloem, de KVO, de kerk en leest voor aan de cliënten van Cunera/De Bongerd in Heeswijk als vrijwilliger bij BerneZorg. Beiden hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijdrage aan de gemeenschap. Na hun pensioen zijn ze het ook met hun vrijwilligerswerk iets rustiger aan gaan doen, maar ze zijn nog steeds actief betrokken. Daarnaast genieten ze erg van wandelen en fietsen en tennist Gerry nog steeds fanatiek! En vooral genieten ze van de kleinkinderen, die graag bij opa en oma komen en die het erg leuk vinden als ze komen kijken naar hun sportwedstrijden.

Wim en Gerry vieren hun gouden huwelijk deze week met hun dochters, hun partners en (klein)kinderen. Vanwege de coronamaatregelen zit een groot feest er nu niet in, dat houden ze nog te goed.