Afbeelding
Marcel van der Steen

Mooi gebaar Jumbo Wiegmans aan WensAmbulance Brabant

Welzijn & Maatschappij

HEESCH – Jumbo Wiegmans heeft zich weer eens van haar beste kant laten zien. Door een prachtig gebaar van het bedrijf kan WensAmbulance Brabant nog meer wensen van terminaal zieke mensen in vervulling laten gaan. Vorige week werd een cheque met een mooi bedrag overhandigd in de supermarkt.

Uit handen van Anke Wiegmans, eigenaresse van Jumbo Wiegmans, ontving Albert van Maasakkers namens WensAmbulance Brabant een cheque van € 317 ,-. Een deel van dit geld was opgehaald met de statiegeldactie, waarbij klanten hun statiegeldbonnetje konden doneren aan het goede doel. Een ander deel van het eindbedrag kwam op een prachtige manier tot stand.

“We zaten onlangs in de kantine en spraken daar over de statiegeldactie. Toen vertelde een van onze collega’s dat ze een vriendin heeft die terminaal ziek is. Zij wilde graag nog één keer een paardenkeuring bijwonen met behulp van de Wensambulance. Toen bedacht ik me geen moment en heb ik besloten om het opgehaalde bedrag te verdubbelen en ervoor te zorgen dat er daarnaast voldoende geld bijkwam om deze bijzondere wens in vervulling te laten gaan”, vertelt Anke.

Deze geste stelden ze bij de WensAmbulance Brabant zeer op prijs en ze verzekerden dat het geld in de juiste handen terecht is gekomen. “Dit is een schitterend gebaar van Jumbo Wiegmans. Wij zijn er erg blij mee en op deze manier kunnen wij de laatste wensen van mensen uit de omgeving op een goed georganiseerde manier in vervulling laten gaan”, aldus …

WensAmbulance Brabant biedt mensen in Noord-Brabant en Zeeland in een terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan om een door hen geuite wens in vervulling te doen gaan. Mensen hebben in deze fase van hun leven soms relatief kleine wensen die door hun lichamelijke beperkingen moeilijk uitvoerbaar zijn en waarvoor de stichting uitkomst kan bieden. Degene die de wens aanvraagt, kan gratis van het vervoer in een ambulance, de chauffeur en een begeleider gebruikmaken.

Het is een stichting met enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor zieke mensen met een laatste wens. Per jaar laten ze ruim 750 wensen in vervulling gaan. Ken jij iemand die ernstig ziek is of heb je zelf nog een laatste wens? WensAmbulance Brabant regelt dit graag voor jou! Kijk voor meer informatie op www.wensambulancebrabant.nl.

Tekst: Max van der Heijden
Foto: Marcel van der Steen