Winnaars: Thea en Bert van Os en Mark de Kok
Winnaars: Thea en Bert van Os en Mark de Kok

Bert, Thea en Mark winnaars 29e jeu de boules toernooi

Sport

VORSTENBOSCH - Het 29ste Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch werd zaterdag 28 augustus gehouden. Tijdens deze kampioenschappen deden 52 teams mee. Uiteindelijk wisten Bert en Thea van Os met Mark de Kok zich tot winnende team te gooien in de grindbakken.

Voor de poulewedstrijden waren 52 teams ingedeeld die verdeeld werden over 13 poules. Elk team speelde 3 poulewedstrijden in de voorronden. De beste 32 teams uit de voorronden gingen door naar het knock-out systeem. Voor de 2de Divisie mochten de volgende 16 teams spelen.

Na de poulewedstrijden werd de verdeling over de 1ste en 2de divisie bekendgemaakt. Vanaf dit moment werd in het knock-out systeem de deelname per speelronde gehalveerd. Vanaf de achtste finales voor de winnaarsronde werd gespeeld op de grindbanen, de kwartfinalisten van de 2de divisie mochten ook hun geluk beproeven op het grind. De finale in de 2de divisie werd uit eindelijk gespeeld door het team Gijs Dortmans, Thijs v.d Sanden en Gijs Geenen. Zij namen het op tegen Frans Kanters, Martin van Gemert en Thomas van Erp. Maar die moesten uiteindelijk de eerste plaats van de 2de divisie toch afgeven aan het team van Gijs Dortmans..

Bij de finale van de 1ste divisie werd het team van Lars Huberts, Andre Huberts en Tom Huberts tweede en het team van Michel Dominicus, Noud Smits en Pim Dortmans derde. De winnaars van het 29ste toernooi om het kampioenschap van Vorstenbosch zijn Bert van Os, Thea van Os en Mark de Kok. Zij mochten gegoten beeldjes en boodschappenmanden in ontvangst nemen.

Ook voor de jeugd van Vorstenbosch werd een toernooi georganiseerd. Zij streden die dag om de titel Vorstenbosch jeugd Jeu de Boules kampioenen. In deze 29 editie streden 10 kinderen in teams van 2 personen voor de hoofdprijs. Dit jaar mogen Wes Geenen en Kris Jansen zich Vorstenbosch Jeugdkampioenen noemen.

Winnaars jeugd: Wes Geenen en Kris Jansen
Winnaars 2e divisie: Gijs Dortmans, Thijs v d Sanden en Gijs Geenen (1)