Afbeelding

D66: Incasseringsvermogen

Gemeentenieuws

De natuur deelt rake klappen uit, maar met vechten zullen we de wedstrijd niet winnen. Zoals wij niet functioneren als we niet in balans zijn, zo is dat voor de natuur niet anders. Het virus dat aan alle kanten muteert, de extreme hitte en kolkende rivieren die buiten hun oevers treden zijn de trieste gevolgen. Mensen krijgen opnieuw veel te incasseren. Ondergelopen woningen, verlies van huis en haard. Ondernemingen die hun omzet alweer in rook zien opgaan. Jongeren die snakten naar samenzijn, worden afgestraft met massale besmettingen. Kinderen die zich moeten laten testen of in quarantaine moeten.

In symbiose leven met de natuur is de enige goede manier, in symbiose leven met elkaar ook. En daar schort het behoorlijk aan. De onderwereld buit haar machtspositie uit. Wie daar keihard tegen durft te vechten, moet het met de dood bekopen. Een oneerlijke strijd, maar dit is waar we staan. Incasseren op macroniveau. Maar ook op microniveau is er heel wat aan de hand. Met de politiek als goed voorbeeld. Wat doet het met de bevolking als daar al zoveel ongelijkheid is? Fouten maken is menselijk, de manier waarop daarmee omgegaan wordt is vers twee.

Wantrouwen en twijfel nemen toe.
Mensen zijn zoekende, onzekerheid heerst. Verschillen van meningen en scenario’s worden naar elkaar geroepen. Juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit dat we elkaar steunen, en niet de loef afsteken met het eigen ego. Er zijn voor elkaar, zoals de zelf getroffen boeren die medeburgers hulp bieden tijdens de overstroming. De enige manier om de wereld een beetje mooier te maken.

Voor enthousiaste meedenkers en doeners voor onze lokale politieke partij, mail me maar, info@paul-aarts.nl

Paul Aarts, campagneleider D66 Bernheze