Afbeelding
Edwin Hendriks

SP Bernheze beloont toppers met kinderlintjes

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Op Kasteel Heeswijk heeft SP-Bernheze een nieuw initiatief bekendgemaakt. In Bernheze worden op zaterdag 20 november kinderlintjes uitgedeeld. Kinderen die belangeloos iets gedaan hebben voor de maatschappij of en uitzonderlijke prestatie hebben geleverd komen hiervoor in aanmerking. Mandy Janssen, commissielid Maatschappelijke Zaken van SP-Bernheze is één van de initiatiefnemers, samen met Peter Sleeger en Geert Hanegraaf. 

Twee kinderen met erachter twee lakeien kwamen de wapenzaal van Kasteel Heeswijk binnengelopen op de muziek ‘Feest ‘ van Kinderen voor Kinderen. De jongen en het meisje hadden beide een masker op en zij stonden symbool voor alle kinderen in Bernheze. Vanaf nu tot begin november kunnen familieleden, buren, juffen, meesters coaches et cetera kinderen aanmelden via kinderlintjesbernheze@sp.nl. Op zaterdag 20 november zullen de lintjes uitgereikt worden, voor deze dag is gekozen omdat het de dag van de rechten van het Kind is. 

De Oss oud-wethouder Mari-Anne Marijnissen was ook aanwezig bij de persconferentie. Ze vertelde: “Lilian (Marijnissen; dochter van Mari-Anne en lid Tweede Kamer voor de SP) is in 2007 met dit het idee gekomen”. En intussen worden in Oss al vijftien jaar kinderlintjes uitgereikt. Fantastisch dat buurgemeente Bernheze dit initiatief ook gaat doen.”

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen worden aangemeld. Mandy sloot af. “Natuurlijk wordt het uitreiken van de kinderlintjes één groot feest.”

Klik hier voor de foto’s die gemaakt zijn door Edwin Hendriks