Dankzij thuisladen weet je zeker dat je rijdt op 100% duurzame stroom
Dankzij thuisladen weet je zeker dat je rijdt op 100% duurzame stroom

Elektrisch rijden nóg duurzamer met groene stroom van BECO

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Dankzij de elektrische auto kunnen we duurzaam de weg op zonder de nadelige uitstoot van schadelijke stoffen en fijnstof. Maar wat nou als je diezelfde auto oplaadt met grijze energie? Dan draag je bij iedere oplaadbeurt dus nog steeds bij aan het gebruik van fossiele brandstoffen en is jouw elektrische auto ineens niet zo duurzaam meer. Elektrisch rijden wordt pas echt duurzaam met 100 procent groene stroom van BECO.

Elektrisch rijden is een stuk milieuvriendelijker dan rijden in een brandstofauto. Toch valt ook hier nog winst te behalen. Om duurzaam te kunnen rijden, is het daarom van belang om te kiezen voor stroom van een duurzame energieleverancier. Elektrisch rijden wordt steeds populairder en gezien als een milieu- en klimaatvriendelijke manier van autorijden. Om duurzaam te kunnen rijden, is het daarom van belang om te kiezen voor stroom van een duurzame energieleverancier.

Dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. Veel consumenten denken namelijk groene stroom af te nemen, maar uit onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu blijkt dat twee derde van de Nederlandse energieleveranciers nog steeds aan greenwashing doet: grijze energie doorverkopen onder het label ‘groen.’ Meer dan de helft van de energieleveranciers scoort dan ook nog steeds een onvoldoende op het gebied van duurzame inkoop, levering en investering.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en gezien als een milieu- en klimaatvriendelijke manier van autorijden. Nu het aantal elektrische voertuigen stevig toeneemt, wordt het des te belangrijker om de elektrische rijder te wijzen op het gebruik van energie die echt groen wordt opgewekt. Als dit niet gebeurt, verplaatsen we namelijk gedeeltelijk het probleem van directe uitstoot via de auto naar uitstoot via grijze energie en gaan we onze fossiele brandstoffen dus alsnog voor het autorijden inzetten.

Peer Verkuijlen, voorzitter van BECO | om: “Wij vinden het belangrijk om thuisladen te stimuleren, zodat mensen duurzaam en goedkoper op kunnen laden met groene stroom en daarmee ook bijdragen aan een betere balancering van het energienet. Niet alleen de auto’s duurzaam, maar ook de stroom. Groene stroom van BECO!”

Meer informatie: www.onsbeco.nl