Meegestuurde foto: de zon in ultraviolet licht (NASA).
Meegestuurde foto: de zon in ultraviolet licht (NASA).

Landelijke Zonnekijkdag

Kunst & Cultuur

HEESCH - Sterrenwacht Halley doet zondag 4 juli mee aan de Landelijke Zonnekijkdag die georganiseerd wordt door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. De dichtstbijzijnde ster staat centraal. Door speciale zonnekijkers kun je veilig de zon observeren en als het meezit zie je zonnevlekken en zonne-uitbarstingen.

In het auditorium worden publiekspresentaties over de zon gegeven, interessant voor jong en oud. De sterrenwacht is op 4 juli voor publiek geopend tussen 13.00 en 16.30 uur. Vanwege de coronaregels kunnen ten hoogste vijftien belangstellenden per tijdvak van een uur bij Halley worden ontvangen. Reserveren is verplicht en de entreeprijs bedraagt € 5,- (alle leeftijden).

Publieksavonden
De komende vrijdagen zijn publieksavonden bij Sterrenwacht Halley. De telescopen worden als het niet bewolkt is eerst op de zon gericht (op een veilige manier). In de loop van de schemering bekijken we de sterren en Venus, Mars en soms ook de maan én zien we steeds meer sterrenbeelden. In het auditorium geven Halleyleden publiekspresentaties over sterren en planeten, kometen en vallende sterren.

Tussen 21.00 en 23.15 uur zijn er twee tijdvakken van één uur, waarbinnen telkens maximaal vijftien bezoekers welkom zijn. Ook voor de publieksavonden is reserveren verplicht en bedraagt de entreeprijs € 5,- (alle leeftijden).

Voor meer informatie over deze activiteiten en reserveren ga naar www.sterrenwachthalley.nl.

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
Heesch