Annie van Dijk - Hak
Annie van Dijk - Hak

Anny van Dijk wint passieprijs 2021

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Als dank voor haar inzet als vrijwilliger van KBO-Dinther, werd Anny van Dijk-Hak met nog 200 andere Nederlanders genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs 2021. Voor deze nominaties zijn vlogjes gemaakt, het filmpje van Anny was te zien op de site van het NOV. Op 10 juni, tijdens de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021, kregen 133 daarvan de prijs. Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag, maakte de namen bekend en VriendenLoterij ambassadeur Irene Moors sprak de winnaars toe.

Anny kreeg de prijs voor haar werk als ziekenbezoekster. Vanwege corona lagen veel activiteiten stil, maar het werk van Anny ging altijd door. Zij bezocht wekelijks leden die het door ziekte of verlies van een geliefde moeilijk hadden. Met een attentie en een praatje (op afstand) was zij voor velen een steuntje in de rug.

Naast de bekendmaking van de 133 passieprijs winnaars, was er ook de uitreiking aan de hoofdprijs winnaars van de categorie landelijke- en lokale initiatieven. Demissionair minister Hugo de Jonge reikte persoonlijk de prijs uit voor het mooiste initiatief ‘Buurtmaaltijden Overvecht’ uit Utrecht. Alle winnaars zijn te vinden www.vrijwilligersprijzen.nl.