Minibieb Nistelrode
Minibieb Nistelrode

Dag van de Minibieb in Bernheze

Kinderen & Jongeren

BERNHEZE - Op zaterdag 5 juni is er bij veel Minibiebs in het land iets leuks te doen. De Dag van de Minibieb wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Je kunt het een klein beetje zien als een open huis, maar dan buiten bij de Minibieb. Er worden laagdrempelige activiteiten georganiseerd.

Minibieb Nistelrode
Delst 45
Bij Minibieb Nistelrode staan extra veel boeken buiten, voor de kinderen staan er bij mooi weer leuke beweegspellen op het gras, er kunnen stenen beschilderd worden en er is volop gelegenheid voor een gezellig praatje met andere Minibiebfans (alles coronaproof uiteraard).

Mocht je na je bezoek aan Minibieb Nistelrode nog zin hebben in een leuke wandeling dan zit je goed want Minibieb Nistelrode is het begin- en eindpunt van de Kei Toffe Tocht. Tijdens deze tocht komen de kinderen tien leuke beweegopdrachten tegen, kunnen ze lekker spelen, hutten bouwen, steentjes zoeken (en verstoppen) én ondertussen genieten van de prachtige Maashorst.

Kom je ook? We zijn er tussen 11.00 en 15.00 uur.
Tot dan! Gezellig!

Mini-Bieb & Weg-Geef-Kast De Vlindertuin Nistelrode
Baansteen 27
Van 10.00 tot 15.00 uur kan er gesnuffeld worden tussen boeken, speelgoed en andere leuke spullen.

Kinderzwerfboekenkast Heeswijk-Dinther
Meerstraat 9
Deze Minibieb zal op 5 juni volop gevuld zijn met nieuwe, leuke kinderboeken zodat er volop keus is. De boeken hoeven niet teruggebracht te worden en ruilen mag, maar hoeft niet. Het is de bedoeling dat de boeken gaan zwerven naar vriendjes, vriendinnetjes, sportmaatjes, buurkinderen, neefjes en nichtjes, noem maar op. Een aantal boeken is al voorzien van een code, maar de kinderen kunnen ook zelf hun gekozen boek van een code voorzien, die ze invoeren op www.kinderzwerfboek.nl. Zo kunnen ze de zwerftocht van hun boek volgen!

Verder kunnen kinderen een boekenlegger maken, een poster van een kinderboek uitzoeken en ligt er uiteraard iets lekkers in de kast klaar! Dit alles kan samen met het uitgezochte boek meegenomen worden in een ‘Schatkist-tas’. Vanuit deze minibieb, bij remedial-teaching praktijk ‘De Schatkist’, kun je ook op zoek naar ‘de schat’ door middel van geocaching, lekker avontuurlijk! En mocht je meer in sprookjes geloven, dan kun je op zoek gaan naar de kabouters die de eigenaresse van de kinderzwerfboekenkast en haar dochter een plekje hebben gegeven in de Dier-en tuinweide op Meerstraat 45. Foto’s van de gevonden kabouters kun je appen naar 06-36046932. Diegene die de meeste kabouters vindt, ontvangt een leuke prijs!

Kom jij lekker snuffelen?

Kinderzwerfboekenstation Heesch
Graanakker 36
Er zullen extra veel boeken in onze kast staan! En als je heel goed kijkt zie je vlakbij onze kinderzwerfboekenkast allemaal kabouters in de tuin staan. Ze zijn bij ons in de tuin komen wonen. Kun jij ze allemaal vinden? Vanaf de stoep zijn ze allemaal te zien! Oh, en zie je ook onze babyvisjes in de vijver?

Kom gezellig langs om kabouters te zoeken en vergeet niet om een leuk boek mee te nemen! Lees het boek en laat het daarna weer zwerven, bijvoorbeeld in een speeltuin, winkelwagentje of bij de tandarts. Zo kunnen heel veel kinderen jouw boek lezen!

Het kaboutervolk wat in de tuin is komen wonen bij Kinderzwerfboekenstation Heesch
Kinderzwerfboekenstation Heesch
Minibieb Nistelrode
Minibieb in Heeswijk-Dinther
Kabouters bij de Dier en Tuinweide
Minibieb De Vlindertuin
Minibieb De Vlindertuin