Afbeelding

Single ‘Wens’ van May Maema

Kunst & Cultuur

LOOSBROEK/NUENEN - Deze ochtend om 10.00 uur was de lancering van de eerste single Wens van de in Loosbroek opgegroeide singer-songwriter May Maema. Met Wens wil May Maema steun bieden aan alle mannen en vrouwen die om wat voor reden dan ook (nog) geen vader of moeder zijn. Wens is te beluisteren via alle digitale streamingsdiensten zoals Spotify, Apple Music, YouTube Music, Amazon, etcetera.

Wens is een klein maar fijn Nederlandstalig nummer met gitaarmuziek van Ed van Dijk en backing vocals van Anne van den Broek. Het nummer is geproduceerd door Femke Thiadens.

Wel of geen moeder
Als 37 jarige houdt het vraagstuk van wel of geen moeder worden May Maema bezig. ‘Om me heen heeft inmiddels iedereen een gezin met kinderen. Daaraan merk ik dat ik ouder word. Ik spiegel me aan mijn omgeving. Tijd is een bijzonder iets. Soms loopt het leven zo dat het om wat voor reden dan ook (nog) niet gelukt is om een kind te krijgen, ook al is de Wens enorm groot. Ik hoop dat Wens voor mensen die hiermee worstelen een kleine steun kan zijn.’

Meisjesdroom in vervulling
Wens heeft een dubbele betekenis. De 37 jarige singer-songwriter heeft er lang op gewacht. ‘Met het uitbrengen van Wens gaat mijn meisjesdroom in vervulling!’, aldus May Maema. ‘Als drie-jarige stond ik al met een klein microfoontje in de huiskamer van mijn ouders te zingen en melodietjes te neuriën. Ik ben enorm dankbaar dat mijn muziek eindelijk de wereld in gaat.’ Op 19 juni 2021 komen er nog twee nummers van May Maema uit, namelijk ‘Jij Was Er Niet Echt’ en ‘Pictures Disappear’.

Over May Maema
Singer-songwriter May Maema laat zich inspireren door alledaagse verhalen die het leven brengt. Fijngevoelig als zij is, zet zij al haar zintuigen in om informatie uit haar omgeving op te pikken. Die informatie zet zij om in haar eigen creaties. Ieder verhaal vraagt om een eigen sfeer, sound en muziekstijl. May Maema maakt muziek met invloeden uit o.a. de (akoestische) rock, pop, nederpop, kleinkunst, spoken word, etcetera. May Maema is de artiestennaam van de in Loosbroek opgegroeide Mariëlle Lunenburg (1984).