Afbeelding

Kennismaken met Gidsen Scouting Heesch

Kinderen & Jongeren

HEESCH - Vraag oud-Scoutingmeiden, Scoutingmeiden en hun ouders naar hun ervaringen met scouting en je krijgt altijd inspirerende verhalen te horen. Elk meisje en elke vrouw heeft wel iets moois bij scouting geleerd zoals verantwoordelijkheid nemen voor anderen, samenwerken, uitdagingen durven aangaan en ontdekken dat je plezier beleeft aan met elkaar iets creëren.

Samen een nachthike lopen en de weg vinden, het bouwen van een familieschommel, koken op kampvuur of een week kamperen. Omdat je bij scouting jezelf mag zijn en iedereen de kans krijgt ergens goed in te zijn, draagt scouting bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling. Ook voor ouders is het duidelijk: hun dochter doet bij scouting uitdagende afwisselende activiteiten en ze maakt veel nieuwe vrienden. Ze zien ook dat hun dochter veel leert, sociaal vaardiger wordt en gestimuleerd word om zich verder te ontwikkelen. En het allerbeste is natuurlijk dat ze iedere week met een big smile weer thuiskomt. Wekelijks gaan zo’n 30.000 meiden en 11.000 vrouwelijke vrijwilligers met veel enthousiasme naar scouting. Alle meiden en vrouwen hebben ook in hun latere carrière veel plezier van de vaardigheden die zij bij scouting hebben opgedaan. Inderdaad: verantwoordelijkheid nemen, lef tonen en leiding nemen.

Om alle meiden uit Heesch kennis te laten maken met scouting organiseren de Gidsen van Scouting Heesch een kijkavond op maandag 7 juni van 18.30 tot 20.30 uur aan de Leekenstraat 6. Deelname is gratis en iedereen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar kan meedoen. Voor aanmelden of meer informatie kun je mailen naar gidsen@scoutingheesch.nl.

Afbeelding