Afbeelding

D66: Schrap de bitterbal?! Dacht toch van niet!

Gemeentenieuws

Vanaf 28 april wordt een aantal coronamaatregelen losgelaten of aangepast. Onder andere voor de horeca. Zij mogen buiten beperkt open en om 18.00 uur is de pret voorbij. ‘Voor 18.00 uur eet men geen bitterballen’, aldus Mark Rutte?! Het eerste bewijs van het bestaan van de bitterbal dateert uit de tijd van de Batavieren. Dat mooie stukje geschiedenis moeten we niet opgeven!

Vanuit mijn horeca-vakgebied en als commissielid D66 Bernheze, spreek ik dagelijks ondernemers en weet ik dat deze bal niet de enige zorgelijke ontwikkeling is voor deze branche. Toekomstperspectief, onze gezondheid in coronatijd en zo ook de personele bezetting zijn speerpunten. Horeca en toerisme zit al jaren in de lift en is van steeds groter belang voor onze economie. Is er straks nog iemand die jou je drankje brengt? Tot nu toe waren de coronamaatregelen de grootste vijand van de horeca, maar door de massale uitstroom van medewerkers is er nu een immens personeelstekort ontstaan. 90.000 Medewerkers hebben met het ingaan van de coronacrisis de sector verlaten. D66 Bernheze wil dat zoveel mogelijk mensen betaald werk hebben. Kom terug, meld je aan voor dit mooie vak. Ja, horeca is echt een vak! Het is leuk, je doet sociale skills op, leert communiceren en het is er altijd gezellig!

Waakzaamheid en naleving coronamaatregelen blijft geboden. Geniet van een mooi voorjaar met die overheerlijke bitterbal en blijf gezond!

Alina van Marsbergen, commissielid Ruimtelijke Zaken D66 Bernheze