De kinderen van De Kiem krijgen uitleg  over de Nuna Phoenix
De kinderen van De Kiem krijgen uitleg over de Nuna Phoenix Foto: Marcel van der Steen

Caroline bezoekt haar basisschool De Kiem met Vattenfall Solar Team

Kinderen & Jongeren

HEESCH - Basisschool De Kiem kreeg woensdag 21 april bezoek van het Vattenfall Solar Team. Caroline Smulders, die vroeger zelf op de school zat, gaf leerlingen van de hoogste klassen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde hen meer over duurzaamheid en techniek. 

“Toen ik zelf in groep acht zat zag ik het Vattenfall Solar Team op het Jeugdjournaal. Nu ben ik zelf lid van het team. Ik wil graag jongeren inspireren om het belang in te zien van een fossielvrij leven. Natuurlijk is het extra leuk om dit te doen op je eigen basisschool.”

Het Vattenfall Solar Team bestaat uit studenten van de TU Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto. Daarmee doen ze mee aan races zoals het WK zonneracen in Australië. Caroline ontwerpt het zonnepaneel voor de auto. Zij studeerde technische natuurkunde en door de kennis die ze daarbij opdeed weet ze precies hoe ze de mogelijkheden van een zonnecel optimaal kan inzetten. Tijdens het bezoek legde Caroline uit hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe die werkt. Daarna kregen de kinderen de kans om de meegebrachte zonneracer ‘Nuna Phoenix’ van dichtbij te bekijken. De leerlingen reageerden enthousiast op de komst van het bekende zonneraceteam.

Schooldirecteur Rianne Derks reageerde enthousiast op de komst van het bekende zonneraceteam. “We zijn er heel trots op om een oud-leerling op deze manier terug te zien. Je hoopt altijd dat je hier op de basisschool een positieve bijdrage kunt leveren aan de toekomst van een kind. Het is prachtig om te zien dat iemand jaren later in zo’n technisch hoogstaand team terechtkomt en een bijdrage levert aan de toekomst van de wereld.”

Dit jaar organiseert het team een ontwerpwedstrijd waarbij leerlingen van basisscholen een ontwerp kunnen maken voor een racehelm. De beste inzendingen worden daadwerkelijk uitgevoerd wat inhoudt dat de coureurs de helm dragen tijdens de race!

Meer foto’s op www.mooibernheze.nl