Afbeelding

Marcel en Marian van der Steen 50 jaar getrouwd

Human Interest

HEESCH - Marcel en Marian van der Steen, een voor vele Bernhezenaren bekend koppel, zijn sinds vrijdag 12 februari 50 jaar getrouwd. ‘Met dezelfde, dát is de kunst’, zoals ze zelf telkens gekscherend toevoegen.

Wat begon als een toevallige ontmoeting bij een tante van Marian in Oss werd een liefde voor het leven. Afgelopen vrijdag legden hun kinderen en kleinkinderen hen digitaal en gastronomisch in de watten, om deze bijzondere mijlpaal niet voorbij te laten gaan. Ook kregen ze een glossy tijdschrift cadeau, met henzelf in de hoofdrol. Gemaakt door de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden, buren, oud-collega’s en andere dierbaren, zodat iedereen er toch een beetje bij kon zijn. “Het was een prachtige dag. En dat feestje komt er nog, zodra het weer kan”, zeggen Marcel en Marian.

Marcel is al tien jaar vrijwillig fotograaf van DeMooiBernheKrant en heeft vele inwoners voor zijn camera gehad. Hij kent Bernheze en Bernheze kent hem. Op ieder evenement en bij elke belangrijke gebeurtenis is hij erbij. Rian van Schijndel, eigenaresse van de MooiBernhezeKrant, is na al die jaren nog steeds onder de indruk van zijn fotografie: “Marcel is een kleurrijk persoon. Naast zijn oog voor detail komt hij steeds met een andere kijk op gelijke situaties. Ook is hij fijn in de omgang. Ik kan hem altijd vragen. Iets wat niet mogelijk is zonder de steun van Marian. We mogen heel dankbaar zijn dat zij, zelf niet minder actief dan Marcel, altijd achter hem staat.”

Marian was als onderwijzeres op Basisschool de Toermalijn een bekend gezicht in Heesch. Daarnaast is ze onder meer actief als voorzitter van Leeskring Bernheze en gaf ze tot voor kort Nederlandse les aan een Syrische vluchteling.

Samen genieten ze volop en hebben ze niet veel te wensen: het slagen van de kleinkinderen meemaken, elke dag de hobby’s uitoefenen, zo lang mogelijk in het huis blijven wonen en naar een lekker muziekje op de radio luisteren.