Stop verdere scheefgroei in woningbouw
Stop verdere scheefgroei in woningbouw

Stop verdere scheefgroei in woningbouw

Gemeente Bernheze

Afgelopen week werd er op voorstel van Politieke Partij Blanco gediscussieerd over de achterblijvende woningbouw in Bernheze. Ook zijn de huizen die wel gebouwd zijn vooral in de hogere prijsklasse. De grootste vraag is echter naar goedkopere huur- en koopwoningen. Hoogste tijd dus om meer en vooral ook goedkoper te bouwen. 

Het was een hele lijst met vragen die we opgesteld hadden. Maar daardoor kregen we wel goed inzicht in de achterstanden bij de woningbouw. Zo loopt de bouw in Heeswijk-Dinther behoorlijk achter op schema en gaan we die voorlopig nog niet inlopen. Bouwplan Heeswijkse Akkers gaat volgend jaar “in procedure”. Dat betekent dat het concept plan ter inzage wordt gelegd en mensen daarop kunnen reageren. Vervolgens moet het dan nog naar de gemeenteraad en kunnen bezwaarmakers daarna eventueel ook nog in beroep. De verwachting is dan ook niet dat er in 2021 al gebouwd gaat worden. Bouwplan Kamersche Hoef zou tegelijk in procedure gaan, maar dat blijkt helaas niet haalbaar om komt dus pas later.

Uit de cijfers bleek ook dat er de afgelopen jaren vooral veel grote en dure huizen zijn gebouwd. Maar de vraag naar kleine en goedkope woningen wordt steeds groter. Jongeren moeten een betaalbare woning kunnen vinden in onze dorpen, ook komen er steeds meer alleenstaanden die niet zitten wachten op een groot huis. Het is dus van het grootste belang dat we nog meer gaan bouwen naar de behoefte van de inwoners.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713 

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco