Betty Mulders: Betty Mulders kookt op inductie
Betty Mulders: Betty Mulders kookt op inductie

Mijn zonnepanelen liggen op het dak van Van Zutphen Elektro

Algemeen

Betty Mulders (59) uit Heesch was blij verrast toen ze hoorde van het postcoderoosproject De Morgenstond van BECO. Haar dak ligt grotendeels in de schaduw en daarom totaal ongeschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Nu heeft ze toch profijt van zonne-energie, want haar zonnepanelen liggen op het bedrijfspand van Dennis van Zutphen aan de Morgenstond in Heeswijk Dinther. 

Al bijna 11 jaar werkt Betty als ziekenverzorgende bij de Zusters van de Choorstraat. De oude zusters zijn bij haar in goede handen. Dat gevoel van vertrouwen en complete ontzorging kreeg Betty ook op de informatie-avond van BECO. “Je krijgt waar voor je geld, dan is de prijs minder belangrijk”. Ze schreef direct in voor 20 Becodelen, dat zijn ongeveer 7 zonnepanelen, die jaarlijks 2000 kWh leveren. 

Voor 13 gezinnen zonne-energie
Op het dak van van Zutphen Elektro lagen al 46 zonnepanelen die stroom leveren voor het. “Maar er was nog voldoende ruimte voor 150 zonnepanelen”, zegt Dennis. “Daarom heb ik contact opgenomen met BECO”. Als leverancier van zonnepanelen weet hij als geen ander dat er altijd mensen zijn die geen geschikt dak hebben, of te weinig ruimte of zonnepanelen niet vinden passen bij het karakter van hun huis. Toch willen ze graag gebruik maken van duurzame energie. “En dat kan op het dak van mijn bedrijfspand. Wel 13 huishoudens doen mee in dit postcoderoosproject. De 150 panelen gaan jaarlijks 42.500 kWh leveren”.

Vlak voor kerst wordt het systeem in werking gesteld. Betty: “De lampjes in mijn kerstboom branden dan voor het eerst op zonne-energie”. 

Beco wenst u allen sfeervolle en warme feestdagen toe!

Dennis van Zutphen: Genoeg ruimte voor nog eens 150 zonnepanelen