Sneeuwseizoen voor Nisseroise snowboarders weer van start!
Sneeuwseizoen voor Nisseroise snowboarders weer van start!

Sneeuwseizoen voor Nisseroise snowboarders weer van start!

Nistelrode

NISTELRODE - De afgelopen jaren trainden Nienke en Bart Poll uit Nistelrode meerdere weken per winter in Oostenrijk en andere landen met besneeuwde pistes. Dit voorjaar kwam het trainings- en wedstrijdseizoen helaas abrupt ten einde. Om tijdens de lockdown nog te kunnen trainen is de schuur omgebouwd tot krachthonk om sterk en fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. De 17-jarige Bart heeft na zijn Havo diploma besloten om een jaar alles in het teken te zetten van zijn sport, freestyle snowboarden. De hele zomer heeft hij gewerkt om daarna fulltime te kunnen trainen in de Oostenrijk. Eind september is hij vertrokken naar Kundl bij Zillertal, waar hij woont tot in ieder geval mei volgend jaar. Zijn team, Snowboardteam Xtreme, heeft daar een huis en samen met zijn trainer en enkele andere snowboarders is dat het uitvalsbasis om te trainen en wedstrijden te rijden. “Ik heb in ons huis mijn eigen kamer, samen met een teamgenoot en dat is erg leuk met hem.” Aldus Bart. “Naast het trainen in de sneeuw hebben we nu ook onze eigen gym in huis gebouwd.” Uit voorzorg om besmetting te voorkomen, doen ze de krachttraining niet meer in de gym, maar in hun eigen huis. “Helaas zijn sinds 8 november alle pistes gesloten om in de sneeuw te kunnen trainen. Daarom train ik nu in Bangerpark, op een kunstbaan met een grote airbag.” Vertelt Bart verder. “Zo kan ik nieuwe en moeilijkere sprongen trainen, want na de sprong val ik in een grote luchtzak. Maar hopelijk gaan de pistes weer snel open. Echte sneeuw is toch het mooiste!”

Nienke’s plan was om dit najaar hard te trainen om tijdens de eerste snowboardcross-wedstrijd eind november maximaal te presteren in de sneeuw. Eerst op de gletsjer van Hintertux in Zillertal en vervolgens heel november op de Pitztaler gletsjer. De sneeuwcondities waren en zijn perfect. Al vroeg is er veel sneeuw gevallen. “Dit jaar hebben we echt geluk met veel verse sneeuw”, zegt Nienke met een grote lach op haar gezicht. “Ideaal om een dagje lekker tot over je knieën door de losse poedersneeuw te snowboarden. En voor de pistebouwers veel sneeuw om een mooie snowboardcross-parcours te kunnen bouwen.” Het trainen duurde voorlopig tot 8 november en de wedstrijd van eind november is afgelast. Hoe de komende periode eruit gaat zien hangt vooral af van de status van de maatregelen. De plannen om eind november ergens in Europa weer in de sneeuw te zijn, liggen in ieder geval al klaar.

Wil je meer weten of zien van Nienke en Bart, volg ze dan op instagram: Instagram.com/nienkepollsbx en instagram.com/bart_poll

Link naar filmpjes: Nienke in poedersneeuw en Bart over de rails