SIS schoonmaak stevig aan kop na dubbel
SIS schoonmaak stevig aan kop na dubbel

SIS schoonmaak stevig aan kop na dubbel

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - In de eredivisie drie banden heeft het Udense SIS afgelopen weekend goede zaken gedaan door zowel thuis team de Eekhoorn en in Sluiskil Dallinga te verslaan.

In Uden werd het 7-1 en in Sluiskil na vier wedstrijden 6-2. Dat betekent weer vier punten toegevoegd aan het totaal.

Zaterdag in Uden werd heel sterk gespeeld door Merckx en Jaspers, die beiden boven twee gemiddeld uitkwamen. Van Erp speelde in vijfentwintig beurten naar de veertig en liet de Spanjaard Mas kansloos. Burgman was nog herstellende van een griep en wist met moeite remise te spelen tegen Hermans. 

Bijna 400 km uit en thuis op zondag naar Dallinga Sluiskil. Een geducht tegenstander. Van de Spoel en Van Erp beten het spits af. Beiden haalden een gemiddelde van bijna 1.5. Van de Spoel speelde solide naar de winst. Van Erp liet aan het eind van de partij enkele maakbare ballen liggen en tegenstander De Backer profiteerde optimaal met een slotserie van zeven. Van Erp had het nakijken met 37 caramboles.

Merckx en Swertz speelden de 2e ronde. Merckx had geen kind aan JP de Bruin en na vijftien beurten was het alweer klaar. De Bruin bleeg steken op tien.

Swertz speelde professioneel tegen Van de Acker, die op het eind last van zenuwen kreeg en bij 36 stokte de productie. Swertz bleef rustig en won verdiend. 

A.s. zondag om 13.00 uur weer thuis tegen Aartsbouw uit Sprundel.