Stijlvolle afscheid van gildebroeder en Wapenmeester Adriaan van de Laar
Stijlvolle afscheid van gildebroeder en Wapenmeester Adriaan van de Laar

Stijlvolle afscheid van gildebroeder en Wapenmeester Adriaan van de Laar

Nistelrode

NISTELRODE - De gildeleden van het gilde St. Antonius Abt – S. Catharina uit Nistelrode en afvaardigingen van de gildekring Hoge Schuts hebben afgelopen zaterdag tijdens de druk bezochte uitvaartdienst in de parochiekerk St. Lambertus op indrukwekkende wijze afscheid van hun gildebroeder Adriaan van de Laar genomen. 

Vooraf gegaan door tamboers met omfloerste trom werd Adriaan door zes gildebroeders in het kerkgebouw gebracht. Veel van de aanwezigen hadden nooit een gilde uitvaart bijgewoond. De baar, geëscorteerd door gildebroeders, die gedrapeerd was met het oudste gildevaandel, met erop de gilde attributen, het zilveren herinneringsschild op het stemmingstableau, het in memoriam van de erehoofdman en de treffende necrologie van pastoor Ouwens alsmede het A Capella gezongen Were Di maakten op allen een diepe indruk. 

Met de vaandelgroet in de kerk door Vaandrig Kevin Breedveld werd de stijlvolle afscheidsdienst beëindigd. Adriaan is op de begraafplaats ‘het Loo’ uitgeleide gedaan door de gildeleden die ook de graflegging verzorgden. Het gilde treurt om het verlies van een trouw en hulpvaardige gildelid die als Wapenmeester veel voor het gilde heeft betekend. 

 

foto:Gildeprins Rick van Berkel vendelt gildebroeder Adriaan van de Laar uit.