Vorstenbossche Boys 1 – SC Elshout 1
Vorstenbossche Boys 1 – SC Elshout 1 Foto: Marion v/d Ven

Sport

VORSTENBOSCH - Onder een stralende zon, maar op een kwalitatief matig veld, trapte Vorstenbossche Boys af tegen SC Elshout. Vorstenbossche Boys oogde vermoeid, speelde ongeconcentreerd en voerde teamtaken niet goed uit. Door het lage baltempo en gebrek aan positiewisselingen had Vorstenbosch het moeilijk om positiespel te spelen. SC Elshout wat zelf ook matig speelde kon hierdoor gemakkelijk op de helft van Vorstenbosch blijven spelen. In de 9e minuut kwam Vorstenbosch voor het eerst bij de goal van Elshout toen Stef Geenen met een goede dieptepass Jouk Raijmakers wist te vinden. Deze had veel moeite om de bal onder controle te krijgen. Uit deze situatie ontstond een gevaarlijke counter, waarbij de vrijstaande Elshout aanvoerder Thom van Delft (10) van de Vorstenbossche verdediging alle tijd en ruimte kreeg om de bal op de kruising te schieten. Ondanks het slechte spel van Vorstenbosch kreeg het in de 12e minuut de kans om op een 1-0 voorsprong te komen, maar Marvin van Heeswijk schoot de bal op de uitkomende keeper. Vorstenbosch kwam verder niet in het spel voor en was bij ieder duel te laat. In de 30e minuut was het Rick Dortmans die de bal richting de doellijn schoot. De bal miste snelheid en kon door Elshout met wat geluk bij de lijn worden weggehaald. Vorstenbosch schakelde een tandje bij waar Elshout het duidelijk moeilijk mee had, echter omdat er geen collectieve druk werd gezet stichtte Vorstenbosch geen gevaar. Ruststand 0-0.

De tweede helft liet geen ander beeld zien dan de eerste helft. In de 55e minuut een counter van Marvin van Heeswijk die Rick Jansen wist te vinden, maar deze had teveel tijd nodig om de bal voor zijn juiste voet te leggen. Uit deze situatie ontstond direct weer een gevaarlijke counter van Elshout. In de 62e minuut was het dan toch raak voor Elshout toen een wissel bij zijn eerste balcontact de bal direct binnenkant paal binnenschoot, 0-1. In de 70e minuut werd de geblesseerde Bob Verhoeven vervangen door Stef van den Tillaart. In de 75e minuut kwam Jasper van Duijnhoven het veld in voor Rick Jansen. In de 80e minuut voerde Vorstenbosch de laatste wissel door toen JO19-1 speler Edward van den Elzen het veld in kwam voor Kay van de Ven. Voor Edward van den Elzen was dit zijn debuut in het eerste elftal. Eindstand 0-1. Een terechte nederlaag voor het vermoeid ogende Vorstenbossche Boys wat te weinig heeft laten zien om er een wedstrijd van te maken. Het zal volgende week uit tegen HHC’09 toch anders uit de startblokken moeten komen wil het uit de gevarenzone blijven.