Nieuwe opzet jeugdlotto van Prinses Irene    
Nieuwe opzet jeugdlotto van Prinses Irene    

Nieuwe opzet jeugdlotto van Prinses Irene    

Nistelrode

NISTELRODE - Elk jaar organiseert de supportersclub van Prinses Irene een jeugdlotto. Het doel hiervan is om extra geld op te halen dat ten goede komt aan de jeugdspelers en speelsters van het voetbal en korfbal van Prinses Irene. Het verkopen van de loten wordt gedaan door de jeugdleden zelf (JO 12-1, JO 13-1, JO 13-2, JO13-3 het korfbal C1) . Het geld dat met de verkoop van de loten wordt opgehaald, wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe ballen , netten en korven, het organiseren van het winterprogramma van het voetbal en korfbal maar zeker ook om eens in de twee jaar aan het eind van het seizoen een kamp te organiseren voor de D-voetballers en C- korfbalsters en dat alles kost geld, geld en inzet van een groot aantal vrijwilligers.

De reden dat we de opzet gewijzigd hebben is dat we geconstateerd hebben dat de laatste jaren de opbrengst is gedaald onder andere doordat er minder jeugdleden zijn maar ook omdat 25% van de jeugdleden geen loten verkoopt en dus ook geen bijdrage levert aan genoemde items. Kort gezegd wil dat dus zeggen dat 25% profiteert van de inzet van de spelers en speelsters die wel de moeite nemen en de motivatie hebben om loten te verkopen. Wat wij in het bijzonder jammer vinden is dat niet alle jeugdleden door de ouders gemotiveerd of ondersteund worden om loten te verkopen .

Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet. Van 9 december tot en met 10 januari hebben de jeugdleden de mogelijkheid om de loten te verkopen. In deze periode zijn er twee dagen gepland om het opgehaalde geld met de verkochte loten in te leveren. Dit kan op maandag 23 december tussen 18.00 en 20.00 uur en op zaterdag 11 januari tussen 13.00 en 15.00 uur in de kantine bij Prinses Irene.

De verkooptijd is verlengd naar vijf weken in een periode waar zich veel mogelijkheden voordoen om loten te verkopen denk daarbij bijvoorbeeld aan familiebezoek tijdens de kerstdagen. De loten mogen ook verkocht worden aan familie, vrienden en bekenden die niet in Nistelrode wonen.

Een prettige bijkomstigheid is dat de jeugdleden die de loten verkopen 10% van het opgehaalde geld zelf mogen houden en dat kan toch een mooi extra zakcentje opleveren en voor het team met het hoogst gemiddelde aan opgehaalde geld is er op het eind van het seizoen een leuke verrassing.

De jeugdlotto werkt als volgt, elk lot bestaat uit een cijfercombinatie van 6 cijfers gevormd uit de cijfers 1 t/m 5 gevolgd door een reserveletter A, B, C of D die de deelnemer of deelneemster zelf kan samenstellen. Er zijn 12 trekkingen en elke trekking kost € 1 euro, doet men met alle 12 trekkingen mee dan kost dat geen € 12,- maar € 10,-. Na de winterstop wordt er 12 weken lang door een jeugdlid een trekking gedaan wat een winnende combinatie oplevert.

U kunt dus ook iets winnen want er is 12 weken lang een hoofdprijs van €100,- en zijn er meer mensen met een winnende combinatie dan wordt de €100,- onder hen verdeelt .

Hebben ze je gemist en wil je toch meedoen dan is dat geen probleem. Je kunt zelf op de site van Prinses Irene het lottoformulier downloaden (www.rksvprinsesirene.nl). Onder het kopje ‘supporters en vrienden' vindt je de juiste gegevens. Ingevulde formulieren kunnen met gepast geld ingeleverd worden op de eerder genoemde tijden in de kantine van Prinses Irene of op de volgende adressen: Vendelweg 19 - De Wilgen 2 - Het Erp. Je kunt zelfs met een 'tikkie' betalen, informatie hierover vindt je ook op de betreffende website.

Draag je de jeugd van Prinses Irene een warm hart toe, koop een lot misschien wordt je er zelf ook beter van.