WHV verslaat Boerdonk

Loosbroek

LOOSBROEK /  WHV heeft de altijd lastige uitwedstrijd in en tegen Boerdonk verdiend gewonnen. Met name in de 2e helft waren de bezoekers veel beter dan tegenstander Boerdonk. In de eerste helft ging het aardig gelijk op waarbij WHV vooral verdedigend geen kans weg gaf en uit een goed gesloten verdediging op de counter loerde. In de 19e minuut was het raak voor WHV. Een goed opgezette aanval aan de rechterflank waarbij Niels vd Wielen Yorick vd Rakt op maat bediende en die liet de keeper Mitch Meulensteen van Boerdonk kansloos. Meteen hierna viel Gino Bosch geblesseerd uit en hij werd vervangen door A-speler Daan van Bladel. Wie had verwacht dat WHV het moeilijk kreeg kwam bedrogen uit. WHV was de bovenliggende partij en Boerdonk was geen schim van de ploeg van vorig jaar.

Na rust hetzelfde spelbeeld met een groot verschil dat WHV steeds meer kansen kreeg en deze uiteindelijk ook verzilverde. Voordat het zover was scoorde Boerdonk uit het niets de 1 – 1 via Stan Hendriks. WHV was niet onder de indruk en 3 minuten later was het Thijs Lunenburg die de 1 – 2 scoorde, na goed voorbereidend werk van Yorick vd Rakt. Boerdonk was de weg kwijt en WHV kreeg kans op kans. In de 68 minuut werd het 1 – 3 door Thijs Lunenburg uit een corner van Bart vd Wielen. Een hardwerkend WHV zette in de 81e minuut de kroon op het werk door de 3e van Thijs Lunenburg. Hij scoorde een hattrick 1 – 4 voor WHV. De goal kwam tot stand door een lange bal van de goed spelende Ivo Kanters en deze werd afgerond door de benen van Meulensteen. Niet lang hierna kwam de thuisploeg nog goed weg maar de pegel van Roel Lunenburg spatte op de lat uiteen. Boerdonk deed in de 85e minuut nog iets terug 2 – 4 via spits Tim van Alphen maar WHV ging geheel verdiend met de 3 punten naar huis. Een uitstekende teamprestatie van de ploeg van Martin Kaus die hierdoor de 3e plaats bezet in de competitie.

Volgende week speelt WHV de streekderby tegen FC Uden en het is te hopen dat de goede lijn kan worden voorgezet.