Sterk collectief van Prinses Irene wint van Real Lunet

Nistelrode

NISTELRODE - Als een echt team presenteerde het 1e elftal van Prinses Irene zich zondagmiddag tegen het uit veel individuele kwaliteit bestaande Real Lunet. De mannen van Van Tilburg Mode & Sport versloegen zo de hoog aangeslagen Vughtenaren met 2-0. Na een 0-0 ruststand waren het in de 2e helft Tim van den Brand, op aangeven van Wibe van Rooij en laatstgenoemde zelf die vanaf de elfmeterstip het vonnis voltrokken.

De toon gezet
Prinses Irene startte zonder spits Aron van de Rijt, daardoor schoof Stef Heerkens een linie op en stond de, ook nu weer prima acterende Thijs van Vilsteren, in de middenlinie. De wedstrijd was nog geen 30 seconden oud toen de Oranjes al aan een achterstand ontsnapten. Een scherpe voorzet werd bij de 2e paal ingeschoten door Steffan Moes, de bal verdween voorlangs. Het zou achteraf bezien de grootste kans van de wedstrijd zijn voor Real. Weer een minuut later verdween een corner van Prinses Irene bijna rechtstreeks in het doel. Daarmee was de toon gezet zou je denken wat betreft kansen, maar die bleven daarna lang uit. Real Lunet had het meeste de bal, maar dat mocht van de Nistelrodenaren, die met heel hard werken elk dreigend gevaar in de kiem smoorden. Mocht er toch gevaar zijn dan greep doelman Pluk iedere keer weer kordaat in. De beste kans voor Real was nog voor de altijd gevaarlijke Imad Hamria, zijn schot was een prooi voor de Irene doelman. Tim van der Heijden was rond de veertigste minuut gevaarlijk. Hij verscheen schuin voor het doel, maar werd met de vereende krachten van doelman Langermans en Kiley Thijs afgestopt.

Goudhaantje
In de 2e helft nam Prinses Irene meer het initiatief. Stef Heerkens had een mooie individuele actie waarbij hij 2 spelers in de zestien uitspeelde. Hij legde de bal keurig terug op Tim van der Heijden, maar die miste het speeltuig volledig. In de 53e minuut was het wel raak. Van de Rakt bediende de hardwerkende Van Rooij, die een vlijmscherpe voorzet van zijn voet liet vertrekken. Goudhaantje Tim van den Brand was er als de kip(pen) bij en schoot de bal loeihard binnen. Vanaf dat moment ging Real flink drukken en nam achterin de nodige risico’s. Pluk liet weer eens zien dat hij uit het goede hout gesneden is door een inzet van Hamria te keren. Prinses Irene kreeg verschillende keren kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar de laatste bal was te vaak onzuiver. Achterin stond het echter als een huis waarbij het centrale duo Gijs van Erp en Koen Pittens geen krimp gaven. Het was vooral de tomeloze inzet van het hele elftal dat het verschil maakte. Pluk moest nog een keer redding brengen, maar daar stonden goede mogelijkheden voor Van Rooij, Van den Brand en Van Vilsteren, die in kansrijke werd gevoerd, tegenover. Van Rooij maakte aan alle onzekerheid een eind in de 85e minuut. Hij verscheen alleen voor de doelman en werd neergelegd. De uitstekend fluitende Johan Hodzelmans uit Echt wees naar de stip. Van Rooij schoot beheerst raak.

Een verdiende overwinning op een team dat bulkt van de individuele kwaliteiten van spelers die in het profvoetbal actief waren en of op het allerhoogste amateurniveau. Volgende week wacht de derby tegen Heeswijk, dan kan de ploeg laten zien of het de goede seizoenstart kan doortrekken.