Korloo grijpt naast de titel ondanks winst

Loosbroek

LOOSBROEK - Afgelopen zondag was het een spannende dag voor de Loosbroekse korfbaldames. Korloo, mede koploper in de eerste klasse, moest haar eigen wedstrijd winnen en Corridor moest punten verspelen tegen Flash. Als Korloo en Corridor allebei zouden winnen dan was het onderling resultaat in het voordeel van Corridor.

De wedstrijd van Korloo tegen Nijnsel begon om 13.00 uur. De wedstrijd van Corridor begon om 12.15 uur. Het belangrijkste was de punten in Loosbroek te houden en hopen op een misser van Corridor.

Korloo begon gespannen aan de wedstrijd. Ondanks de vele kansen lukte het Korloo niet om snel een openingsdoelpunt te maken. Na 12 minuten keken de Loosbroekse dames dan ook tegen een 0-2 achterstand aan. Het was het tweede aanvalsvak waar Fleur van Zoggel meteen de 1-2 binnen schoot. Nijnsel herpakte zich snel en liep weer uit naar een 1-3 stand. Langzaam maar zeker begon Korloo weer het ritme op te pakken. Kim Donkers nam hierin het voortouw en pingelde twee keer de bal door de korf waardoor de stand gelijk was. De verdediging van Korloo stond goed, Nijnsel had hier zichtbaar moeite mee. Doordat de verdediging goed stond konden Fleur van Zoggel en Femke Verhoeven Korloo helpen aan een 5-3 ruststand .

In de rust was het Bart van der Burgt die voor de laatste keer de dames erop kon wijzen dat de wedstrijd pas gespeeld is na 60 minuten. De mooie kansen afmaken en het collectief voorverdedigen was een must. Belangrijk was ook het positief coachen naar elkaar

De tweede helft kreeg het talrijk toegestroomde publiek een goed spelend Korloo te zien. Een mooie wegtrek actie van Maaike van der Burgt werd onreglementair geblokt de hierdoor verkregen strafworp werd door Kim Donkers netjes binnen geschoten. De hierop volgende aanvallen werden wederom tot twee keer toe geblokt. Femke Verhoeven tikte beide strafworpen binnen, 8-4. In de volgende fase nam Korloo wat gas terug met als resultaat dat Nijnsel twee keer kan scoren in twee opeenvolgende aanvallen. Na een time out stonden de dames weer op scherp en met nog 3 minuten op de klok hadden Fleur van Zoggel, Femke Verhoeven, Eline Dortmans en Inge Dortmans de stand naar 11-6 getild. Nijnsel maakte met een strafworp nog de 11-7 maar de wedstrijd was afgelopen.

Na afloop was de eindstand van Corridor tegen Flash ook bekend. Corridor had gewonnen met een doelpunt verschil en was dus kampioen. Het is wel een hele prestatie voor een team dat vorig jaar nog tweede klasse speelde en dit jaar bijna kampioen was in de eerste klasse. Daar mag iedereen trots op zijn!

Ook zijn de dames super trots op jou, Bart! Hartstikke bedankt voor de afgelopen 3 seizoenen en we wensen je heel veel succes bij je nieuwe club!