Vrouwen 1 wint zinderend duel

Nistelrode

NISTELRODE - Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen de vrouwen 1 van Trekvogels op het programma. In een spannende wedstrijd trokken de Strijbosch Girls aan het langste eind 4-3.

In de eerste helft was Prinses Irene gewoon de beste ploeg. Dit resulteerde in de 9de minuut met de eerste treffer. Sharron maakte het cool af na een uitstekende steekpass van Elien. Hierna volgde wederom wat kansen voor Prinses Irene maar zoals al het hele seizoen hadden we wat problemen met het afmaken. Tot de 38ste minuut een scrimmage voor de goal uiteindelijk afgemaakt werd door Fleur 2-0. Kat ik het bakje tot de rust dachten we langs de kant, maar deze hoop werd al snel door Trekvogels weggehaald. Na een uitstekend genomen vrij trap werd het 2-1. Onze vrouwen wilden perse met een goed gevoel de kleedkamer in. In de 44ste minuut besloot Sharron aan een solo te beginnen. Ze passeerde de verdediging van Trekvogels alsof ze er niet stonden en legde de bal panklaar voor Anouk en die wist dit buitenkansje wel te benutten 3-1.

In de tweede helft ging het zoals wel verwacht los voor Trekvogels.Ze trokken vol in de aanval en In de 53ste minuut werd dit voor hun beloond met de aansluitingstreffer 3-2. Nu werd het echt spannend. Trekvogels bleef druk zetten maar de Prinses Irene Vrouwen bleven goed overeind. Zoals wel vaker in wedstrijden als je aanvallend gaat voetballen dan valt het doelpunt aan de andere kant. In de 72ste minuut maakte Elien gebruik van de ruimte en passeerde de keepster rustig en plaatste de bal in de goal. De opluchting was groot langs en binnen de lijnen. Hierna schakelde trainer Sangoer over naar een verdedigende 4-4-2 formatie om deze voorsprong te behouden. Dit ging goed tot de 83ste minuut waar een afstandschot zomaar onderin de hoek belande 4-3. Hierna was het nog erg billenknijpen voor de dames. Omdat we eigenlijk alleen bezig waren met verdedigen kon Trekvogels naar hartelust aanvallen, gelukkig bleef de stand in het voordeel van Prinses Irene!

Na deze broodnodige overwinning gaat vanaf dinsdag de focus op Venray. Aangezien het in de competitie superspannand is in de middenmoot moeten we de punten meenemen uit noord-Limburg. Voor de fans: de wedstrijd start de wedstrijd om 12:00 op sportpark De Wieen in Venray.

Opstelling:Bregje, Lindy, Jamie, Nika, Hilde, Fleur ( 70ste Chanel), Veerle,Elien (c) Anouk (89ste Britt)