Gezellig en zonnig Jeu-de-boules- en Schiettoernooi
Gezellig en zonnig Jeu-de-boules- en Schiettoernooi

Gezellig en zonnig Jeu-de-boules- en Schiettoernooi

Nistelrode

NISTELRODE - Op zondag 4 november was het weer tijd voor de traditionele gezamenlijke activiteit van de Jeu-de-boulesclub Die Lé en het Gilde St. Anthonius Abt–St. Catharina: het jaarlijkse door beide verenigingen georganiseerde jeu-de-boules- en schiettoernooi. Met 29 deelnemers was het aantal deelnemende leden iets lager dan vorig jaar, maar met de gehele dag een lekker zonnetje er bij werd het evenals voorgaande edities weer een gezellig toernooi met afwisselend jeu-de-boulen en schieten met de luchtbuks.

Deze keer was Rien Cuijpers de winnaar. Hij bleef op doelsaldo Jos van der Heijden en Tiny de Mol voor. 

Om 10.30 uur hadden alle aangemelde deelnemers hun wedstrijdnummer voor die dag toegewezen gekregen en kon – na het welkomstwoord van gildehoofdman Ruud van de Linde en voorzitter van de jeu-de-boulesclub Jos Bongers – de eerste wedstrijd jeu-de-boules gespeeld worden. In een steeds wisselende samenstelling werden zo om en om twee jeu-de-bouleswedstrijden gespeeld en twee ronden buksschieten afgewerkt.

Van 13.00 tot 14.00 uur was het tijd voor een pauze, waarin met o.a. een kop soep en/of een broodje de inwendige mens kon worden versterkt. Hierna werden vervolgens de derde ronde jeu-de-boules gespeeld gevolgd door de derde ronde buksschieten. Even na 16.00 uur waren alle uitslagen binnen en kon de eindstand worden opgemaakt.

Wedstrijdleider Paul Altorf nam het woord, dankte de organisatie voor het vlekkeloos en gezellig verlopen toernooi en maakte daarop de uitslag bekend. Winnaar werd Rien Cuijpers, op de voet gevolgd door Jos v.d. Heijden met op de derde plaats Tiny de Mol. Alle drie ontvingen zij een mooi samengesteld pakket met veel lekkers uit de supermarkt van de Jumbo. Voor Rien Cuipers geldt verder dat zijn naam zal worden bijgeschreven op de 6 jaar geleden speciaal voor dit evenement gemaakte plaquette.

De einduitslag ziet er als volgt uit:
1e plaats Rien Cuijpers 11 punten (doelsaldo + 95)
2e plaats Jos v.d. Heijden 11 punten (doelsaldo + 93)
3e plaats Tiny de Mol 11 punten (doelsaldo + 85)
4e plaats Leo Toonen 10 punten (doelsaldo + 99)
5e plaats Ad Cuijpers 10 punten (doelsaldo + 93) 

Frans van Geffen ontving de poedelprijs met 0 punten en een doelsaldo van -19. Hierna werd er nog geruime tijd gezellig nagebuurt en kan weer terug gekeken worden op een gezellig en geslaagd toernooi.

Meer foto's...klik hier