Prinses Irene in blessuretijd naar gelijkspel

Nistelrode

NISTELRODE - Op het spiksplinternieuwe kunstgras van Rhode speelde Prinses Irene met 2-2 gelijk. Het werd via een 0-1 ruststand, doelpunt Tim v.d. Brand, uiteindelijk 2-2. In de 2e helft kwam Rhode op voorsprong via Simon v.d. Wetering en Joep v.d. Mortel. In blessuretijd was het, de beste man aan Prinses Irene zijde, Koen Pittens die, de niet meer verwachte, maar wel terechte gelijkmaker scoorde. Waar doelman Van Heesch bij het eerste doelpunt in de fout ging, was het doelman Van Venrooij die in de 2e helft een paar heel belangrijke reddingen had.

Prinses Irene het initiatief
De beide promovendi stonden vorig seizoen in de 2e klasse nog tegenover elkaar. Toen wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijden. De “Van Tilburg Mode & Sport Boys”, begonnen lekker fel aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Prinses Irene via Bekkers, die zijn omhaal langs zag gaan. Waar Prinses Irene het initiatief had en met veel inzet streed, was het oppassen voor de counters van Rhode. In de 25e minuut ontsnapte Prinses Irene, toen Brus in vrije positie op de buitenkant van de paal kopte. Even later kwam Van Venrooij goed zijn doel uit waardoor hij een Rhode aanval buiten het zestienmetergebied onschadelijk maakte. Na een half uur kwam Prinses Irene op een 0-1 voorsprong. Doelman Van Heesch verkeek zich op een voorzet van de linkervleugel. Tim v.d. Brand wist er wel raad mee, 0-1. De Nistelrodenaren bleven het beste van het spel houden en leken op slag van rust op 0-2 te komen. Na een mooie aanval haalde Tim v.d. Brand uit, maar Van Heesch redde prachtig.

Op valreep gelijkspel
In de 2e helft een ander beeld. Nu was het de ploeg uit Meijerijstad die het initiatief had en ook op inzet de bovenliggende partij was. Prinses verloor de controle over de wedstrijd waar ze die in de 1e helft steeds had. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd door Rhodel. Echt grote kansen kwamen er niet, maar de druk bleef. In de 65e minuut nam een van de middenvelders van Rhode een bal van wel 30 meter op zijn slof. Het loeiharde schot werd een meter of 5 voor het doel geblokt door een Prinses Irene verdediger. De rebound werd ineens op de slof genomen, Van Venrooij redde werkelijk schitterend met een reflex. Tien minuten later moest hij weer redding brengen op een inzet van Van Lieshout. Prinses Irene was ook een paar keer gevaarlijk via vooral Tim v.d. Brand die onder andere een schot vanuit een moeilijke hoek langs zag gaan. Ook schoten van Van Rooij werden onschadelijk gemaakt door Van Heesch. In de 75e minuut was er de kans op 0-2, maar Van den Brand nam een diepe bal net niet goed aan, anders had hij vrij op de Rhode doelman af kunnen stomen. Nu was het aan de andere kant raak. Van Dinthen gaf in de 78e minuut vanaf rechts een voorzet, die met de punt van de schoen door Van de Wetering werd verlengd en via de binnenkant van de paal binnen viel. Even later leek de sterk invallende Junior Dosso op weg naar de 2-1. De verder goed leiden scheidsrechter Robin Koster, ontging dat hij de bal met de onderarm meenam. Weer was het echter Van Venrooij die redding bracht. In de 82e minuut was ook hij echter kansloos. Op het randje van buitenspel, mocht Simon v.d Wetering doorgaan en legde af op Van de Mortel die Rhode zo op een 2-1 voorsprong bracht.

Prinses Irene wisselde rechtsback Jesse van Gerwen voor aanvaller Douw Herckenrath en ging achterin één op één spelen. Na 90 minuten stond het echter nog steeds 2-1. Prinses Irene kreeg een corner waarbij zelfs doelman Van Venrooij mee naar voren ging. De Rhodenaren kregen de bal maar niet weg, die tot twee keer toe werd ingebracht. Het was uiteindelijk centrale verdediger Koen Pittens die de bal over de lijn kon tikken . Zo sleepten de Oranjes op de valreep nog een gelijkspel uit het vuur, wat gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd te billijken was .