Korfbalsters strijden tot de laatste minuut
Korfbalsters strijden tot de laatste minuut Foto: Bron: Remi van Bergen

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene begon scherp en gedreven aan de wedstrijd. De eerste fase was daarom ook voor Prinses Irene. Daarna werd Spes wakker en was het stuivertje wisselen. Tot de laatste minuut was het spannend. Beide ploegen gingen vol voor de winst. Even leken de twee punten naar Prinses Irene te gaan, maar Spes maakte in de laatste minuut de 6-6 dit was tevens ook de eindstand.

Scherpe start
Prinses Irene begon scherp aan de eerste helft. Via een afstandsschot van Maddy van Dijk kwam Prinses Irene op voorsprong. Vervolgens bracht Laura van de Ven de stand op 2-0, na een terechte strafworp. Spes nam hierna het initiatief over en wist de stand in een korte tijd op 2-2 te brengen. Er volgende een fase waarin beide teams diverse kansen onbenut lieten. Laura van de Ven bewees weer eens trefzeker te zijn vanaf de strafworpstip en mocht ook het derde doelpunt voor de thuisploeg achter haar naam schrijven 3-2. Op slag van rust wist Spes nog de 3-3 binnen te schieten. Mede door de verdedigende druk die werd gegeven kwamen beide teams in de eerste helft maar moeizaam tot scoren.

Gelijkspel in de laatste minuut
Ook in de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Spes begon iets sterker aan de tweede helft en kon dit ook omzetten in doelpunten. Spes scoorde vanaf een korte afstand en vanaf de strafworpstip daarmee liepen ze uit naar 3-5. Prinses Irene toonde veerkracht en beloonden zichzelf met twee doelpunten. Wederom Maddy van Dijk vanaf een afstand en Laura van de Ven via een korte kans waardoor de 5-5 op het scorebord verscheen. Na een goede actie van Lotte Wilbers werd de bal terecht op de strafworpstip gelegd. Evy van den Akker scoorde deze strafworp en bracht Prinses Irene in de eindfase op een voorsprong van 6-5.  In de laatste minuut wist Spes via een korte kans de eindstand te bepalen op 6-6. Prinses Irene heeft tot de laatste minuut gestreden om de twee punten in Nistelrode te houden. Helaas hebben ze de punten moeten delen met Spes, maar coach Arno Theunisse mag tevreden zijn met de inzet van zijn team.

Aanstaande donderdag mag Prinses Irene het in de bekercompetitie opnemen tegen Odio uit Millingen aan de Rijn.

Opstelling; Laura van de Ven 3x, Maddy van Dijk 2x, Annelies Thijssen, Linda van Tilburg, Evy van den Akker 1x, Marina van Venrooij, Lotte Wilbers, Gaby van Santvoort