Open dag veehouderij De Waaistap over vee en energie met BECO
Open dag veehouderij De Waaistap over vee en energie met BECO

Open dag veehouderij De Waaistap over vee en energie met BECO

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - De familie Krol is graag met boeren bezig en vertelt ook graag over koeien. Op zaterdag 14 juli is er een open dag op het rundveebedrijf. Het gaat dan over meer dan koetjes en kalfjes. Verhalen over het houden van vee maar ook over duurzaamheid en energie. Van 11.00 tot 17.00 uur kan het bedrijf bezocht worden.

Omdat zij iedereen een kijkje willen laten nemen in het boerenleven openen de eigenaren van de veehouderij De Waaistap aan de Liniedijk, Noortje Krol en Nico Miedema, de deuren van het bedrijf voor iedereen die maar wil. Voor de kinderen is er naast het bekijken van de kalfjes ook nog meer vertier, zoals het spelen in de hooiberg en een nepkoe melken.

Er is wat te vieren! Vanaf 14 juli energieneutraal
Het bedrijf is samen met BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie, overgegaan naar duurzame energie. Op het dak van de stal liggen honderden zonnepanelen. Dat is voor het eigen energiegebruik maar ook anderen maken daar gebruik van. Zie ook de site van BECO, www.bernhezerenergie.nl.Tijdens de open dag wordt daar meer informatie over gegeven.

De open dag is van 11.00 tot 15.00 uur, De Waaistap Liniedijk 1 in Heeswijk-Dinther