Wever van het jaar 2018: Rien Wijdeven
Wever van het jaar 2018: Rien Wijdeven Foto: Rian van Schijndel

Wever van het jaar 2018: Rien Wijdeven

Sport

Nistelrode - De 1ste pronkzitting van het Weversrijk is meestal een avond die we stilzwijgen, zodat de tweede zitting nog net zo verrassend is als de eerste avond. Carnavalsstichting De Wevers begon deze zitting echter andersom en dat was niet de enige verrassing. Een nieuw erelid schuift aan en de Wever van het jaar 2018 werd onthuld: Rien Wijdeven. 

“Wevers en Weverinnekes we gaan vanavond iets nieuws op de Weverszitting presenteren. De bekendmaking van de Wever van het Jaar was traditioneel op de zaterdagavond met de carnaval, wij zijn van mening dat de bekendmaking tijdens de eerste Weverszitting beter tot haar recht komt”, zo begon voorzitter Henk van Grunsven dit officiële moment.

Overweging
Unaniem werd de naam gekozen na de criteria rondom deze benoeming allemaal afgevinkt waren. Voorzitter: “Er moet sprake zijn van onberispelijk gedrag. Er moet sprake zijn van een echte Wever”, waarna in de zaal al vele bezoekers wisten dat ze geen titel erbij kregen deze avond, ging Henk verder: “Er is sprake van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk. Nistelrode moet op de kaart gezet zijn. De titel 'Wever van het Jaar' moet verdiend zijn.”

Een paar criteria werden uitgelicht over de ‘Wever van het jaar’: “Beroepsmatig komt de 'Wever van het Jaar 2018' regelmatig in aanraking met politie en justitie. Maar privé is de ‘Wever van het Jaar’ voor zover wij hebben kunnen nagaan heel erg braaf, met andere woorden een soort van onberispelijk gedrag. Hij profileert zich duidelijk binnen ’t Weversrijk. De ‘Wever van het Jaar’ verloochend zijn of haar afkomst niet.
Ook toekomst gericht gezien heeft de ‘Wever van het Jaar’ een duidelijk plan, hij of zij wil staan voor de toekomst met duidelijke inbreng van jeugd en moderne technieken.  Sportief staat hij zijn mannetje, op de velden, in de zalen of op het circuit. Hij of zij gaat altijd de uitdaging aan.”

Nistelrode moet op de kaart gezet zijn.
Voor de ‘Wever van het Jaar’ 2018 staat Bernheze, maar in het bijzonder Nistelrode voorop. Hij of zij is altijd scherp wanneer Nistelrode besproken wordt. Via de media laat zij of hij echt wel weten dat er altijd met Nisseroi rekening gehouden moet worden en zal zijn of haar voorliefde voor Nisseroi zeker wel uitspreken. De combinatie met 'Wever van het Jaar' en Nisseroi is een vanzelfsprekendheid.

Wever van ’t Jaar 2018
De wethouder van Bernheze die ons mooie Weversrijk binnen de gemeente Bernheze vertegenwoordigd: Rien Wijdeven mag zich ‘Wever van het Jaar’ 2018 noemen. Samen met zijn vrouw Heidi werd hij op het podium gevraagd en was bijzonder verrast met deze eer; waarbij een hele mooie onderscheiding hoort.

De titel ‘Wever van het Jaar’ is verdiend, vindt de commissie: Rien Wijdeven heeft zijn titel volgens ons meer dan verdiend, hij laat zich de Nisseroise kaas niet van zijn brood eten. Elke vereniging of organisatie uit ons Weversrijk heeft met hem te maken in creatieve, organisatorische, politieke en sportieve opzichten. Nisseroi op de kaart hebben en te houden is en blijft haar of zijn motto.