€ 400,- voor Stichting Opkikker van Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch
€ 400,- voor Stichting Opkikker van Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch

€ 400,- voor Stichting Opkikker van Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch

Verenigingen

VORSTENBOSCH - Er waren 57 deelnemers voor de motorrit die gereden werd voor het goede doel Stichting Opkikker op zondag 2 april. De rit was georganiseerd door Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch, met name door Paul Pals en Irma Remmits. 

De dag begon mistig, maar al gauw kwam de zon door en werd het een stralende dag. De tourrit van ongeveer 200 km ging door Brabant en Gelderland. Vanaf het startpunt in Vorstenbosch richting Heusden, daar de Bergsche Maas over en daarna naar De Biesbosch waar een prachtige nieuwe weg is aangelegd. Vervolgens over de vele dijken langs de Waal tot aan Zaltbommel en via de brug over de Maas bij Hedel weer terug naar het clubhuis in Vorstenbosch.

Op donderdag 4 mei konden Paul en Irma voor het clubhuis van Motorclub De Ketel in Vorstenbosch een cheque van 
€400,- aan Esther van der Ven, moeder van kind-ambassadeur Bas van der Ven van Stichting Opkikker overhandigen. Dit was de opbrengst van het inschrijfgeld.

Stichting Opkikker bezorgt langdurig zieke kinderen en hun gezin zo’n 2.000 keer per jaar een onvergetelijke Opkikkerdag. Naast de vaak lange behandelingen, ziekenhuisopnames en onzekerheid, zijn deze lichtpuntjes voor hen van groot belang, ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind en de rest van het gezin.

Ook heeft Stichting Opkikker 2.500 kind-ambassadeurs van 7 tot en met 18 jaar die op een eigen manier invulling geven aan deze unieke functie, zoals het verzamelen van mobieltjes, het geven van een spreekbeurt of het organiseren van een sponsorloop.

Bas van der Ven (9 jaar) uit Boekel is zo’n kind-ambassadeur, hij reed mee met de Goodwill Tour op een Trike, samen met zijn vader en zusje. Bas heeft ervan genoten, hij heeft veel water, dijken en De Biesbosch gezien, maar hij genoot nog het meest omdat het voor Stichting Opkikker was.  

Paul en Irma: “We hebben veel positieve reacties gehad over de mooie route. Hopelijk wordt het volgend jaar weer zo’n geslaagde dag.”