Jubileum editie Nisseroise Kwis; 1100 deelnemers
Jubileum editie Nisseroise Kwis; 1100 deelnemers

Jubileum editie Nisseroise Kwis; 1100 deelnemers

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - De kwis zit er weer op, de antwoorden worden nagekeken en door de organisatie wordt de uitslag-/feestavond van 9 januari tot in detail voorbereid. De vraag die de komende tijd door Nistelrode gonst: ‘wie wint de Nisseroise Kwis?’

De jubileum editie van de Nisseroise Kwis had dit jaar een extra feestelijk tintje met een complete feest-categorie en met een feestelijke geheime opdracht. De deelnemers hieraan, een vanuit ieder team, werd gevraagd om op chique te komen en daar werd dan ook massaal gehoor aan gegeven. Uitgedost in de mooiste maatpakken en gala-jurken speelden de deelnemers een potje Black-Jack. Niks geen parate kennis of uithoudingsvermogen, maar puur geluk was dit jaar het sleutelwoord om de geheime opdracht tot een goed einde te brengen.

Met de fiets
Een andere categorie uit editie 2015 was ‘Met de fiets’. Bij het afhalen van het kwisboek ontbrak deze categorie in zijn geheel en moesten de deelnemende teams, met de fiets, deze zien te vinden in het dorp. Na een hectische fiets-puzzeltocht wisten alle teams de ontbrekende categorie te vinden bij de kiosk in het park. Naast het ludieke karakter wilde de organisatie met de fiets-opdracht het gebruik van auto`s tijdens de kwis terugdringen.

De uitslag-/feestavond
Alle 65 kwisboeken worden momenteel vakkundig nagekeken, alle gemaakte slingers worden beoordeeld en de getimmerde vogelhuisjes worden getest. Op zaterdag 9 januari 2016 wordt antwoord gegeven op de vragen ‘Wie is de grootste geluksvogel van Nisseroi?’, ‘Wie is de handigste van Nisseroi?’ en ‘Welk team zijn de slimsten van Nisseroi?’. De avond begint om 20.30 uur bij `t Maxend en zal muzikaal worden omlijst door de feestband Zoetkees de Kofferband.

Klik hier voor meer foto's die gemaakt zijn