Vanaf januari vervolg Biowalking in De Maashorst
Vanaf januari vervolg Biowalking in De Maashorst

Vanaf januari vervolg Biowalking in De Maashorst

Activiteit

Bernheze - Vanaf januari 2016 kunnen mensen met Diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten weer meelopen met een serie IVN Biowalks in de Maashorst. De wandelingen worden georganiseerd in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden in het kader van het project Meer Maashorst.

Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. Deelnemers ervaren in een veilige omgeving, welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op het lichaam hebben. De wandeling start met een half uur doorwandelen om conditie op te bouwen. Dan volgt een korte pauze, gevolgd door een IVN-natuurexcursie van een uur. Na de wandeling krijgen deelnemers informatie over voeding, beweging en medicijngebruik. Door contacten met lotgenoten en unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!   

Praktische informatie 
IVN Biowalking is een samenwerking tussen De Maashorst, IVN, Synchroon zorggroep en ziekenhuis Bernhoven. Wilt u meelopen met een Biowalk? Deze start op 3 januari in Heesch, 11 januari in Nistelrode, 22 januari in Uden en 3 februari in Zeeland. De kosten voor vier wandelingen bedragen € 12,50 incl. koffie/thee na afloop. U kunt tevens een introducé meenemen, die hetzelfde bedrag betaalt. Deze hoeft geen chronische ziekte te hebben. Aanmelden kan op www.biowalking.nl/maashorst.