Op de koffie bij ... young voices
Op de koffie bij ... young voices

Op de koffie bij ... young voices

Op de koffie bij

Op een heerlijke zomeravond in Juni loop ik bij de Wis in Loosbroek naar de ingang als ik al hoor dat ik goed ben. 12 jonge meiden zijn aan het oefenen voor een musical onder leiding van Ellen van der Ven. Ellen heeft haar roots in Nistelrode en hoopt dat er meer meiden zijn uit Bernheze die ook de gezelligheid op willen zoeken met zingen.....

Muzikale ondersteuning
De Vorstenbosche Ellen van der Ven – Timmers is geboren in Nistelrode. De muzikaliteit zit daar in het bloed want eerder heeft Nistelrode al van de zang en acteerkunsten van broer Laurens kunnen genieten tijdens de Night of the Music en weverszittingen. Ellen heeft vele jaren gezongen in Nistelrode bij “Con Fuoco” en is 24 jaar lid geweest van de fanfare St. Lambertus. Inmiddels is Ellen al 23 jaar woonachtig in Vorstenbosch en heeft ze zich meer op haar sociale contacten in Vorstenbosch gericht.

Als dirigente van het kinderkoor van Stichting Semper Crescendo kwam ze al snel in het vizier als dirigente van Young Voices. De dames hebben dan ook een gedreven leiding voor zich. Op de vraag aan Ellen waarom ze haar gevraagd hadden, antwoordde ze lachend: “Ik zeg toch nooit geen nee, dat wisten ze”.

Young Voices is ontstaan vanuit het kinderkoor van stichting Semper Crescendo. Daar was de maximum leeftijd zo’n 12 jaar. Hierna was het eigenlijk afgelopen en dit was reden om met een groep meiden toch weer te starten met zingen. Gewoon omdat ze het leuk vinden.
Young Voices werd opgericht en deze club bestaat uit 12 dames in de dop uit Bernheze. Het is geen koor maar een leuke en gezellige groep die vooral bezig zijn met gezellig zingen. Ze staan sinds 2 jaar onder leiding van dirigent Ellen van de Ven en worden begeleid door Ilse Lunenburg op de piano. Ze hebben al verschillende keren opgetreden bijvoorbeeld tijdens het “ Open podium” in de Kersouwe, het bevrijdingsfeest bij Prinses Irene en op de” KerstCreatiebeurs” in Den Bosch enz..

De 21 jarige Ilse Lunenburg is de vaste muzikale begeleidster van deze dames. Afkomstig uit Heeswijk-Dinther begeleid ze Ellen bij het regisseren van de musical en is dan ook blij met de mobiele piano, nu heeft ze meer mogelijkheden.
Deze mobiele piano misten ze echt en met deze stagepiano zijn ze niet altijd gebonden aan het apparatuur dat ergens aanwezig is.
Gezelligheid kent geen …leeftijd

Chantal was een van de eerste leden van Young Voices en gaat komend jaar Theater wetenschappen studeren in Amsterdam. Ze zegt wel elke woensdagavond op en neer te komen naar Loosbroek, zo gezellig is het. Zij zingt erg graag en ook de andere beamen dat dat de enige kwalificatie is als je mee wil doen. Dat je heel graag zingt.

Susan Dobbelsteen, Aniek van Nuland, Iris Habraken, Nicole Habraken, Nienke van de Sangen, Ilona van de Braak, Chantal Nuyen, Kaylee Rijkers, Mirthe van Schaijk, Mandy van Oorschot, Lisan van Vught, Lisan Voets willen graag meer leden hebben, wat meer volume in de musical Mama Mia die ze aan het oefenen zijn. Niet alleen oefenen ze de liedjes, ook het decor, de kleding en alles wat met de musical te maken heeft, bedenken de meiden zelf mee. De versterking voor de meiden die allen op de middelbare school zitten, mag van overal uit Bernheze komen. 14 tot 21 jaar ongeveer is de wens, jongen én meisjes.

Dus zingende dames en heren: zin in een feestje met leeftijdgenoten?
Hier kan je gerust aanschuiven, want het is erg gezellig en iedereen is welkom. Entree is voor Stichting “Subajo“ Ze hebben het hart op de goede plaats, deze meiden. Want alles wat overblijft van de entree voor de musical, nadat de kosten betaald zijn, deze opbrengst van de entree is voor Stichting Subajo. Een stichting die met een aantal succesvolle projecten zorgt dat de kinderen in een achterstandsituatie een leuke dag weg kunnen. Of iets extra krijgen. Subajo steunt ook Kinderpostzegels, Kinderhulp en Jantje beton collecte.

In het theater met de teksten en muziek van Abba gaan we niet alleen even terug in de tijd, ook kunnen we tegelijkertijd zorgen dat we een ander denken. Op z’n nisserois volgen de instructies voor ’t Bernhezer koor en de sfeer is heel ongedwongen.
Als mensen interesse hebben of meer informatie willen hebben dan kunnen zij contact opnemen met Ellen van der Ven Telefoon: 0413-340886 of per mail: riny.van.der.ven@home.nl