Op de koffie bij '' Van Lieshout Taxi en Transport''
Op de koffie bij '' Van Lieshout Taxi en Transport''

Op de koffie bij '' Van Lieshout Taxi en Transport''

Op de koffie bij

De laatste ‘’Op de koffie bij ….’’ van 2009 ben ik te gast bij Taxi van Lieshout uit Heeswijk. Het is avond rond de klok van 20:00 uur en enkele chauffeurs zetten hun vrachtwagens weer terug op hun plek. Ik stap binnen in het huis van Wouter en Marie-José van Lieshout en.......

onder genot van thee en koek begint Marie-José en Rien van Lieshout aan hun verhaal. Wouter zelf heeft net zijn nieuwe vrachtwagen binnen en moest nog even wat handelingen uitvoeren en komt pas later tijdens het interview binnenlopen. Het bedrijf is een VOF die uit vier personen bestaat. Namelijk uit Henny, Rien,Wouter en Marie-José van Lieshout. Samen runnen ze de afdelingen taxi en transport en is het een echt familiebedrijf.

Geschiedenis:
Het bedrijf is in 1924 opgericht door Johan van Lieshout en was toen gevestigd in de Abdijstraat in het vroegere café de Morgenzon. Waar in het begin nog alles met paard en wagen werd bezorgd kwam ook bij de van Lieshouts de modernisatie om de hoek kijken .Het wagenpark bestond toen uit 1 vrachtwagen en twee taxi`s. In die tijd waren maar twee families in Heeswijk in het bezit van een auto, waar familie van Lieshout een deel van uitmaakte. De barones en de burgemeester waren de dagelijkse vaste klanten van het taxibedrijf en ook de dokter maakte hier graag gebruik van. De auto`s waren allemaal Ford Fairlines in die tijd en bij het vernieuwen van het wagenpark hebben ze zelfs een keer de auto van de koningin in hun bezit gehad.

In 1963 kwam Rien van Lieshout in het familiebedrijf werken samen met Jan en Jo van Lieshout. Hij zat het liefst op de vrachtwagen waar hij naar verschillende molenaars reed zoals o.a. voor Calve Delft en hun grondstoffen bezorgden en ophaalden . In 1965 kwam daar nog het transport van containers bij. Voornamelijk hout en kolen werden getransporteerd naar verschillende grote bedrijven uit die tijd. Langzaamaan bouwde Jan en Jo de werkzaamheden af in het bedrijf en in 1995 is Rien verder gegaan samen met zijn vrouw Hennie.

Bij het bedrijf is nooit de gedachte opgekomen om te stoppen, langzaam is het bedrijf uitgegroeid tot een van de bekendste taxi en transportbedrijven in de regio. Klein en gemoedelijk , met een persoonlijke benadering die ze hoog in het vaandel hebben staan. De klant is hier nog echt koning en ze draaien nergens hun handen voor om. Alles behoort tot de mogelijkheden, of u nu eenmalig naar Schiphol gebracht moet worden of een dagelijks ritje naar het ziekenhuis, ze staan met woord en daad voor u klaar. Met 7 mensen in loondienst en hun uitgebreide wagenpark kunnen ze aan uw vraag voldoen.

VOF
Het bedrijf breidde zich langzaamaan uit en in 2008 is het een V.O.F. geworden, samen met Henny,Rien,Wouter en Marie-José van Lieshout. Het wagenpark is inmiddels flink uitgebreid met een bus , 5 taxi`s en maar liefst 6 vrachtwagens. Ze rijden met de taxi`s hoofdzakelijk in het ziekenfondsvervoer en met de vrachtwagens word voor zeker 90 % het containertransport gereden.

Eigen beheer
Het onderhoud van de wagens word allemaal in eigen beheer gedaan, met eigen monteurs en het modernste apparatuur zodat ze altijd in perfecte staat voor u klaarstaan .Een flexibel bedrijf met vele mogelijkheden waar u met een gerust hart uw afspraken aan kunt toevertrouwen. En het motto van hun is ‘’ goed doen is goed ontmoeten’’

Int transport en taxi bedrijf v Lieshout vof
Hoofdstraat 45
5473 AP Heeswijk-Dinther
Postadres: Hoofdstraat 45
5473 AP Heeswijk-Dinther

Telefoon: 0413 291490
Fax: 0413 293878
Mob:06-53623809
Website: www.taxivanlieshout.nl