Op de Koffie bij ''Sarah'' Marja van der Pol
Op de Koffie bij ''Sarah'' Marja van der Pol

Op de Koffie bij ''Sarah'' Marja van der Pol

Op de koffie bij

Vandaag ben ik te gast geweest bij Marja van der Pol in Heeswijk-Dinther. Ze is geboren in de Achterdonksestraat en heeft haar jeugd doorgebracht op de Stoppelveldseweg. Na de basisschool is ze het middelbaar onderwijs gaan volgen op de LHNO. Toen is ze Peter tegengekomen, getrouwd en al vrij snel kwamen de kinderen......

Ze heeft vanaf toen altijd voor de kinderen gezorgd totdat deze op de middelbare school zaten. Destijds besloot ze toen te gaan werken bij champignonkwekerij Kanters en vandaag de dag werkt ze met veel plezier bij van Taxibedrijf van Lieshout.

Ze heeft ernaar uitgekeken om Sara te worden, en erg blij dat ze het gehaald heeft aangezien er ook veel mensen zijn die het niet halen. Ze heeft ooit laten doorschemeren dat als ze de 50 zou halen dat er best veel Sarah`s mochten zijn. Nou, daar is ze vandaag letterlijk en figuurlijk achtergekomen. Vanmorgen begon dit al met een ontbijt op bed. Marja houdt ervan om altijd de touwtjes in eigen handen te hebben, maar vandaag moest ze zich overgeven aan haar man, kinderen en de rest van de familie. Dat de actie goed geslaagd was kon je aan het gezicht van Marja zien. Ze straalde helemaal en genoot er zichtbaar van.

Om 10 uur die morgen verzamelde zich 49 Sarah`s in de straat van Marja om te voet hun weg te vervolgen naar haar huis. Ze waren zo goed verkleed dat er maar weinig van hun identiteit verhuld werd. Bij het huis aangekomen verwelkomde Marja alle Sarah`s uitbundig en nam 49 cadeaus in ontvangst. Dit varieerde van aardappels, winterpenen tot allerhande praktische cadeaus. Er werden nog enkele groepsfoto`s gemaakt voor de aanwezige pers en toen was het tijd voor de koffie. Iedereen ging naar het feestzaaltje toe want Marja had toevallig net koffie gezet (1pot) ?

Iedereen zat op een gegeven moment aan de koffie, en je kon een speld horen vallen, want de Sarah`s hielden hun mond dicht. Drinken moest met een rietje omdat dat ze de maskers ophielden en dit verliep niet bij iedereen zoals het zou moeten. Er was één Sarah die het blijkbaar niet kon laten om de kandelaar, koffiekopje en de bloemen te laten staan want het verdween elke keer in haar tas om er vervolgens door het oplettende oog van Marja er weer uitgehaald te worden.

Nadat de koffie op was, bedankte de Sarah`s Marja en vervolgden weer de weg naar huis. Marja probeerde nog tevergeefs enkele namen op te noemen van de aanwezige personen maar dit zal waarschijnlijk pas volgend jaar gebeuren als ze weer langskomen en dan eindelijk hun masker af zullen zetten.

`S middags kwam de buurt nog feestvieren en in de avond werd het samen met de familieleden gevierd. Er zou zelfs een mistery x komen opdagen maar op het moment van schrijven kan ik hier nog niets van zeggen. Ik denk dat Marja nog leuke herinneringen zal hebben aan deze speciale dag.