Kiki Schippers - Veelbelovend debuut
Kiki Schippers - Veelbelovend debuut

Kiki Schippers - Veelbelovend debuut

Nistelrode

Na haar optreden in Nesterlé vorig seizoen, als finaliste van Camerettenfestival, was het duidelijk: 'Kiki gaat hier zeker terugkomen'. Op zaterdag 28 november is het zover! De Bossche Kiki Schippers staat dan met haar avondvullende programma WIE KIJKT? in de Nisseroise theaterzaal.

Schippers, opgeleid aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, won vorig jaar de publieksprijs tijdens Cameretten. Wie kijkt? is een knappe voortzetting van het halve uur dat ze daar liet zien,. Toen lag de nadruk op haar persoonlijk leed, grappig en met mooie scherpe liedjes. Want liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten. Nog meer dan in haar verhalen stopt ze daarin haar gevoel, cynisme, spot en mededogen. Van ‘Er zit nog zaad op de muur (en het is van jou)’ tot ‘Erik wil een meisje zijn’, ‘Ieder krijgt vanzelf wat ie verdient’ tot het zeer onrustbarende in opzettelijk gejaagd tempo gespeelde ‘Er spoelen mensen aan (stuur ze terug!)’, ze brengt het allemaal even geloofwaardig.

Kiki ziet u graag
Nu ze vijf kwartier de ruimte heeft, kan ze laten zien hoe dat persoonlijk leed een venijnige blik op de samenleving tot gevolg heeft. Het zijn sterke, vaak ook verrassende geluiden die Kiki laat horen. Aan talent geen gebrek bij Kiki Schippers en Wie Kijkt? is absoluut een veelbelovend debuut.

Jury Leids Cabaret Festival:
‘Kiki Schippers heeft alles wat je als cabaretière zou willen hebben. Een theatraal lijf, een prachtige stem, een geweldige timing en het vermogen de ziel te kunnen raken

Kiki Schippers met WIE KIJKT?
28 november 2015, 20.15 uur
Kaartjes via www.nesterle.nl

Kiki Schippers - Veelbelovend debuut