Zonovergoten Jeu de boules en Schiettoernooi
Zonovergoten Jeu de boules en Schiettoernooi

Zonovergoten Jeu de boules en Schiettoernooi

Nistelrode

De 40 deelnemers van jeu de boulesclub Die Lé en van het Gilde St. Anthonius Abt – St. Catharina hebben op 1 november jl. genoten van zowel de volop schijnende najaarszon als van het gezellige jeu de boules en schiettoernooi, dat voor de vierde keer in successie op de Gildenhof werd gehouden. Winnaar werd Jos v.d. Heijden, zie zowel alle 3 de jeu de bouleswedstrijden wist te winnen als bij het schieten de maximale score wist te behalen.

Nadat iedereen was ontvangen met een kopje koffie en een lekkere snee krentenbrood heette Ruud van de Linde, hoofdman van het Gilde, even na 10.00 uur iedereen van harte welkom. Jos Bongers, voorzitter van de jeu de boulesclub, maakte hierna het programma bekend en zo kon even later gestart worden met de eerste van de totaal 3 te spelen jeu de bouleswedstrijden. Afwisselend werd gebouled en met de luchtbuks geschoten, waarbij met geweren werd geschoten die beschikbaar waren gesteld door schietvereniging 't Kos Kôjjer. De zon scheen uitbundig en het was voor diverse leden tussendoor dan ook lekker toeven op het terras, waar zij ook de lunch en/of een drankje goed lieten smaken. Tussendoor was er ook nog een versnapering en na afloop voor iedere deelnemer een lekker slaatje.

Om 15.30 uur waren de laatste wedstrijden gespeeld en konden alle uitslagen verwerkt worden en de standenlijst worden opgemaakt. Even na 16.00 uur kon gestart worden met de prijsuitreiking. Ruud v.d. Linde dankte voorafgaand daaraan de organisatie, de mensen achter de bar, de leden van de activiteitencommissie en de wedstrijdcommissie. Daarbij liet hij weten dat teruggekeken kon worden op een zeer geslaagd en gezellig toernooi.

Vervolgens was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor de nummers 1 (Jos v.d. Heijden), 2 (Jos v.d. Lee) en 3 (Grad v.d. Meijde) waren er mooie prijzen, samengesteld met artikelen ingekocht bij bakkerij van Mook. De naam van Jos v.d. heijden zal bijgeschreven worden op de 3 jaar geleden speciaal voor dit evenement gemaakte plaquette.

De einduitslag ziet er als volgt uit:
1e plaats Jos v.d. Heijden 11,00 punten (saldo jeu de boules +18)
2e plaats Jos v.d. Lee 11,00 punten (saldo jeu de boules +14)
3e plaats Grad v.d. Meijde 10,25 punten
4e plaats Jos Bongers 10,00 punten
5e plaats Johanna v.d. Meijde 9,50 punten

Hierna was er tijd om nog even gezellig na te buurten en werd even na 17.30 uur de bar gesloten en keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Namens het Gilde en Jeu de Boulesclub
Ruud v.d. Linde en Jos Bongers

Meer foto's...klik hier