Wisseling van de wacht bij CS De Wevers
Wisseling van de wacht bij CS De Wevers

Wisseling van de wacht bij CS De Wevers

Sport

Op donderdag 19 juli vond in Eetcafe 't Pumpke de jaarlijkse openbare Jaarvergadering van Carnavalsstichting De Wevers plaats. Voorzitter Hertwin van der Wijst kon met trots mededelen dat zowel organisatorisch als qua financiën CS De Wevers alles prima op de rit heeft. Maar het was ook het moment dat hij afscheid nam van zijn taak als voorzitter, na dit 5 jaar met verve te hebben uitgevoerd. Ook penningmeester Fred van Dongen nam afscheid van zijn taak als financieel verantwoordelijke. Hertwin van der Wijst blijft in het bestuur terwijl Fred van Dongen heeft aangegeven na 7 mooie jaren zijn steek aan de wilgen te hangen.

Edwin Verkuijlen, al eerder lid van het dagelijks bestuur als secretaris, is door de vergadering gekozen als nieuwe voorzitter en heeft de hamer dan ook van Hertwin overgenomen. Edwin was Prins in 2007 en is het jaar daarop toegetreden tot het bestuur. Edwin, 43 jaar jong, is getrouwd met Esther Verkuijlen uit Geffen en ze hebben 3 kinderen, Rick, Mike en Demi. Mike is afgelopen seizoen ingeloot als Jeugdprins en heeft deze taak, samen met zijn adjudant Rick Rosenhart glansrijk uitgevoerd. Edwin is de laatste jaren vooral actief geweest in de commissies Krant, PR en Optocht, maar we kennen hem ook als de Flitswever.

Berry Smits neemt de taak van penningmeester op zich. Berry is een leeftijdgenoot van Edwin en was persoonlijk adjudant ten tijde dat vriend Laurens de scepter over het Weversrijk zwaaide in 2011. Samen met zijn vriendin Helen Verstegen heeft hij 2 kinderen, Jesper en Stan. Berry is de laatste jaren erg actief geweest met de begeleiding van het Jeugdpaar, maar ook is hij lid (geweest) van de commissies Liedjesbal en Faudte Bruiloft waar hij zich als vaste waarde heeft bewezen.

Karin Timmers trad al in 2012 toe tot het dagelijks bestuur. Zij is daarin actief als secretaris en is de vrouw van Ex-Prins Laurens. Ze hebben 3 kinderen, Valentijn, Jonathan en Quinten. Samen met Edwin en Berry gaat zij fungeren als het dagelijks bestuur van CS De Wevers. Ze komen in een gespreid bedje terecht. De Stichting is zowel financieel als organisatorisch gezond en is er zeer weinig verloop in het ledenbestand (buiten dat er ieder jaar natuurlijk weer 2 belangrijke personen toetreden). Aankomend seizoen wordt de Carnavalsstichting weer aangevuld met een oude bekende: De Dansgarde. Nadat een paar jaar geleden de meiden van de Dansgarde (na een paar keer verlengen) toch besloten er mee te stoppen, moest de Stichting het een paar jaar met alleen de Huppels doen. Maar kleine meisjes worden groter en door de aanwas van een aantal enthousiaste danseressen zijn zowel de Huppels als de Dansgarde weer op volle sterkte.

Op 7 september jl vond op het Scoutingterrein 't Veerhuis het jaarlijkse vrijwilligersfeest van CS De Wevers plaats. Het eerste feestje in het seizoen is bedoeld om de vrijwilligers van het afgelopen seizoen te bedanken. Er werd getrakteerd op een lekkere barbecue en een natje werd ook zeker niet vergeten. Ook aan de kinderen werd gedacht, die konden zich vermaken op een springkussen.

Wisseling van de wacht bij CS De Wevers