Op de koffie bij Arno en Linda
Op de koffie bij Arno en Linda

Op de koffie bij Arno en Linda

Op de koffie bij

Arno Raaijmakers en Linda Mezenberg zoeken het avontuur op. Op 24 juni vertrekken zij met hun dochtertje Lise naar Dubai, waar Arno begint aan zijn nieuwe baan bij afvalbedrijf Averda. “Het wordt echt een uitdaging”, vertelt Arno over de verhuizing naar het Midden-Oosten.

Arno en Linda zijn allebei avontuurlijk ingesteld. “Ik heb ooit een halfjaar vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Amerika”, vertelt Linda. “En ik heb altijd al de ambitie gehad om in het buitenland te werken”, zegt Arno. “Mijn ouders dachten dat die ambitie verdwenen was toen ons dochtertje Lise geboren werd. Dat dacht ik zelf ook, maar toen kwam Dubai ineens op mijn pad. Een oud-collega van mij bij Van Gansewinkel werkte al in Dubai bij Averda en toen werd ik ook gevraagd om daar te werken”, zegt Arno, die zijn baan als area manager bij Van Gansewinkel opzegt. Hoewel Arno graag in het buitenland wil werken, was die ambitie altijd meer een droom dan een realistische volgende stap in zijn leven. “Dubai kwam plotseling op mijn pad. Ik ging op gesprek en we waren er snel uit”, zegt Arno blij. “We gaan er gewoon voor”, vult Linda haar man aan.

Sinds december zijn Arno en Linda al druk bezig met de voorbereidingen voor de emigratie. Voor Arno moest er bijvoorbeeld een werkvisum geregeld worden en voor Linda een verblijfvisum. “Ik had drie eisen. Ik wil een uitdagende functie wat een vervolgstap betekent en financieel moest de stap interessant zijn. Nou, met die twee zit het wel goed”, vertelt Arno, die in maart samen met Linda naar Dubai is geweest. “Mijn derde eis was dat Linda en Lise er goed zouden kunnen aarden.”

Voor hun emigratie laten Linda en Arno alles achter. Linda stopt met haar baan als lerares op basisschool de Beekgraaf en beiden zeggen hun lidmaatschap op bij Prinses Irene. Arno als voetballer en Linda als korfbalster. Natuurlijk laat het gezin ook hun familie en vrienden achter. “Dat vinden wij niet leuk, maar toen we vertelden van onze plannen was het voor velen geen verrassing”, doelt Arno op de verhuizing. “Vrienden zeiden dat wij het gewoon moeten doen. We kunnen deze kans niet laten gaan.”, vertelt Linda. “Arno en ik waren er samen snel uit en hebben erg veel zin om naar Dubai te gaan. We zien er wel tegenop om afscheid te nemen van vrienden en familie.” “Samen met mijn vrienden in de kroeg; die momenten ga ik missen”, zegt Arno.

“Het is de insteek om een paar jaar naar Dubai te gaan, maar wie zal het zeggen? Er kan altijd wel iets gebeuren waardoor wij onze plannen bij dienen te stellen. Je weet het nooit.” “We gaan het gewoon van jaar tot jaar bekijken. Het gaat er om dat we gelukkig zijn”, zegt Linda. “Over hoe lang we in Dubai willen blijven, willen we eigenlijk weinig over kwijt. We zien het wel.”

Op de koffie bij Arno en Linda