Korfbalsters Prinses Irene een helft formidabel

Sport

Prinses Irene speelde zondag de laatste wedstrijd van het jaar 2012. Een jaar dat bijzonder succesvol was met kampioenschappen op het veld in de zaal. De eerste helft tegen runner up Klimroos was een van de beste die uw verslaggever ooit heeft gezien van Nistelrodese kant. De 11- 9 voorsprong bij rust, kon echter niet vastgehouden worden. Klimroos een erg goede ploeg, won uiteindelijk met 16-20. Het was sowieso een spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Prinses Irene begon met A-junior Lindy Exters in de basis, in het verloop van de wedstrijd kwamen ook nog A-junioren Maddy van Dijk en Linda v. Venrooij binnen de lijnen.

Het schotpercentage was aan beide zijden erg hoog. Na tien minuten stond het 6-4 in het voordeel van Prinses Irene. Zo ongeveer elk schot was in die fase raak, maar dat gold dus ook voor de vrouwen uit Hoogeloon. Vooral Lieke van Griensven en Lotte Wilbers scoorden makkelijk.

In de 2e helft kwam Klimroos al snel langszij. Nog even spartelde Prinses Irene tegen toen Lieke van Griensven 12-11 scoorde. Daarna nam Klimroos het initiatief over en zij bleven verrassend goed schieten, ook van grote afstand. Bij Prinses Irene haperde het schot steeds meer, maar de ploeg bleef strijden voor meer. Dat was tegen deze goede ploeg echter niet genoeg.

Opstelling en scores: Lieke van Griensven 5x, Dianne van de Burgt, Marina van Venrooij 2x, Annelies Thijssen 2x ('48 Maddy van Dijk), Lotte Wilbers, 4x, Lindy Exters ('51 Linda van Venrooij), Esther van Venrooij 2x, Renou van de Laar 1x.