Op de koffie bij … La Colline

Op de koffie bij

Een mailtje komt mijn Postvak In: Er komen veel Nisseroise gasten op bezoek in Frankrijk, dat is erg gezellig en het zou erg leuk zijn als we op Mooinisseroi.nl een redactioneel stukje mogen plaatsen. Nieuwsgierigheid gewekt. Zomaar plaatsen? Ik denk het niet, tijd voor een kopje koffie. Hans en Marie-José zijn in Nederland en nodig ik uit bij mij… Op de koffie bij… La Colline

Hans blijkt een Vorstenbosche, daar opgegroeid droomt hij regelmatig van een leven in Frankrijk.
Frankrijk passerend vanaf zijn vakantie komt de droom dichter bij en is intussen werkelijkheid. Zo komt hij samen met Marie-José ieder jaar zo’n maand naar Nederland. Om bij te kletsen, maar vooral om zijn netwerk in Nederland weer op peil te brengen. Er worden afspraken gemaakt en nieuwe ideeën uitgewerkt. Via hun Nisseroise gasten, kwamen ze ook Mooinisseroi.nl op het spoor, maar een gooi weg van Vorstenbosch.

Hoe het begon
Het is in 2000 dat Hans de goed voorbereide reis naar Frankrijk maakt. Het mooie idyllische Frankrijk, waar alles rust en ontspanning uitstraalt. Toch blijkt het niet zo makkelijk, maar met de nodige hulp en heel veel doorzettingsvermogen maakt hij van zijn droom realiteit en nu 10 jaar later en vele vele ritten op en neer van Bernheze naar Frankrijk zijn Hans en MarieJose klaar om nog een heel leven te genieten van hun harde werken.
Vele werkuren zijn er nodig geweest om de 350 jaar oude “zijderupsteelt boerderij” boerderij te renoveren tot wat het nu is. De boerderij was van Nederlanders, zoals Hans vele Nederlanders heeft zien komen en gaan in Frankrijk, waren ook deze mensen een illusie armer. Hans pakte het karwei waar deze mensen 15 jaar geleden mee gestart waren weer op. Tussendoor zorgden de werkvakanties van familie en vrienden dat er weer materiaal mee kwam uit Nederland. Vele vrienden en familie togen middels de Route de Soleil naar het zuiden om hun nieuwsgierigheid te bevredigen, deze werden dan meteen gezellig aan het werk gezet en zo werd er in korte tijd heel veel werk verzet. Intussen zorgden de emigranten al voor inkomsten zodat ze het karwei ook helemaal af konden maken.

Zo wil het dat Hans en Marie-José Egelmeer in Frankrijk in de schitterende omgeving van de Drôme hun eigen sfeerrijke chambres d’hôtes opgezet hebben.
De Brabantse gezelligheid in Frankrijk
Hans en Marie-José zijn beide Brabanders en dat staat natuurlijk al garant voor huiselijk gastvrijheid. Daar nog bij wordt me duidelijk gaande het gesprek, dat deze twee mensen meer bij hebben in Frankrijk dan hun Brabantse gezelligheid. Ze genieten al als ze vertellen hoe ze met z’n tweeën de gasten welkom heten, de omgeving mee in nemen en ze uitnodigen aan hun stamtafel voor het eten en de borrel die hierna meestal volgt. Dit enthousiasme en de gedrevenheid kan niet anders dan overslaan op de gasten.

Ze hebben 5 kamers en 3 huisjes, wat goed is voor zo’n 30 gasten. Er zijn twee soorten gasten, de volledig verzorgde reis gasten en de vakantiegangers die een kamer/huisje huren en verder hun eigen gang gaan. Deze gasten kunnen hun ontbijt, lunch en diner bij Hans en Marie-José gebruiken, maar zijn vrij om hun eigen gang te gaan. Er is meer dan voldoende te doen in de omgeving, waar Marie-José aan toevoegd, dat de entree prijzen verrassend mooi zijn.
“We kennen alle mooie plekjes in de buurt en gaan dan ook vaak mee tijdens de verzorgde reizen, de mensen vinden het super fantastisch dat er iemand is die Nederlands en Frans kan.”, vertelt Hans.
Ik kan me voorstellen dat voor vele onder u de Franse taal een reden is om niet naar Frankrijk op vakantie te gaan. Zo met de tolk in de buurt, voelt het een stuk veiliger.

Hartstochtelijk genieten
Ontspannen, loslaten en relaxen dat is de heuvelachtige omgeving van La Colline.
Om dit te bereiken zorgen de uitbaters van La Colline dat er steeds weer iets nieuws op de planning staat. Wandelen, bezoek aan openlucht mijnen, bezoek aan okerrotsen of naar het Lavendelmuseum Coustellet. Ook kan men genieten van de Ardèche route, een rondvaart op de Rhône, een streekmarkt in Nyons.
Ook voor sportieve vakanties zit men goed in dit gebied van de Drôme. Vele Wielerclubs hebben het etablissement van Hans en Marie-José al gevonden. Maar ook trektochten te paard zijn heel geliefd. Cursus Parasailing, zweefvliegen of mountainbiken, wandeltochten, fietsen, golf, bergbeklimmen. Of wat denk je van de watersporten zoals, kajaksport, canyoning en natuurlijk zwemmen in de vele riviertjes en stuwmeertjes of in het waterpark in de buurt.

Met regelmaat zorgen ze voor een week Schilderen in Frankrijk of Fotografie in Frankrijk….
Nee ze zitten niet stil en ook deze winter tijdens hun bezoek in Nederland zijn ze de vele bekende Brabanders met een speciaal talent al weer op gaan zoeken om tot afspraken te komen.
Hun speciale touringcar reizen zijn te boeken via hun Nederlandse contact in Tilburg, zo zijn de lijnen kort en weet u dat het goed geregeld wordt. U zag eerder deze week al een mooi voorstel voor een reis die 12 juni start voor een week genieten bij Hans en Marie-José.
Zo zal Mooinisseroi.nl u op de hoogte houden.
Een gezellig, inspirerend gesprek, waarvan ik u hierbij een impressie heb willen geven. Voor een ontmoeting in levende lijven met deze energieke mensen, zal u de auto moeten starten om in het fraaie Frankrijk uzelf te overtuigen dat ik niet overdreven heb.
Bedankt, Hans en Marie-José voor jullie openheid en tijd en graag tot ziens.