Op de koffie bij St. Hubertus - Seefeld

Op de koffie bij

Ruim 27 jaar geleden vond de Oostenrijkse Edi in Den Bosch bij de Blauwe Druif zijn ware prinses, van adel blijkt achteraf. Sinds de prinsonthulling 2009 behoort zijn vrouw tot de prinselijk familie van Nistelrode....  Vandaag, 13 december, 27 jaar geleden kwamen ze thuis in een stukje Nisserois Oostenrijk. Nieuwsgierig … nam ik de uitnodiging aan van Marlon van Dijk om bij haar thuis in Seefeld op de koffie te gaan. Mooinisseroi.nl over de grens.

Op de koffie bij… St. Hubertus-Seefeld…
Meestal ga ik op de fiets naar de mensen voor de rubriek Op de koffie bij… , deze keer ga ik met de auto en neem een bijrijder mee.  We laten de boel de boel en reizen af naar Seefeld in Tirol.  Een voorspoedige reis door het Duitse landschap brengt een autotrip van zo’n 8 uur ons naar Oostenrijk. We gaan de grens over en de sneeuw komt in grote vlokken uit de lucht. Er ligt al een laag sneeuw en we rijden het laatste uur, de laatste kilometers genietend van het uitzicht.
Bij aankomst staat de deur naar het appartementengebouw open, er wordt nog hard gewerkt. We horen Marlon  Oostenrijks praten alsof ze nooit anders gedaan heeft, maar als we ons hoofd om de hoek steken veranderd ze dit in oer Nisserois dialect. Haar dochter die eerder in het Duits antwoordde, laat horen dat ook haar Nederlands goed te volgen is. Waarom zit Mooinisseroi in Oostenrijk als het in Nisseroi al zo mooi is?

Even voorstellen
De familie Hiltpolt, Edi Hiltpolt getrouwd met onze Nisseroise Marlon van Dijk,  wonen met hun 3 kinderen aan het centrum van Seefeld helemaal vrij en onderaan een groot skiparadijs. 27 jaar geleden vertrok Marlon naar Oostenrijk waar haar grote liefde Edi zijn roots had. Marlon groeide op in het gezin van Martien en Jo. De familie van Dijk woonden met hun gezin met zeven kinderen in de Bus. Elly verhuisde naar Heesch en Marlon naar Seefeld maar Eric, John, Jan Peter en Mario  wonen nog in Nistelrode. Eric en Mario, zijn de laatste maand vaker op Mooinisseroi.nl verschenen omdat zij ons Weversrijk zullen aanvoeren dit carnavalsjaar.

De hechte band met de broers en zus lijkt de afstand van 900 km niet te deren, Marlon en Edi proberen dan ook alle bijzondere momenten in Nisseroi bij de familie te zijn.  Dit brengt vrolijke en verdrietige verhalen met zich mee, net als zeven jaar geleden toen ze een telefoontje kreeg vanuit Nistelrode, ze reisde snel af, het ging niet zo goed met haar vader. Even later moest ze dan ook met haar broers en zus afscheid nemen van ‘ons voader’ zoals ze in het Nisserois verteld.  Ook veel indruk heeft de Boerenbruiloft van Eric en Elly gemaakt, Marlon geniet nog na wanneer ze ‘t verhaal verteld.
Tijdens de vele bakjes koffie gedurende het weekend wisselen we vele verhalen uit vooral in het thema ‘Kende die nog… en woont die ook nog in Nisseroi…’. Zo kunt u als lezer er wel vanuit gaan dat Marlon op de hoogte is van wat u op dit moment bezighoudt. We kwamen niet alleen om haar bij te praten natuurlijk, want ze krijgt erg veel bezoek uit Nistelrode en omgeving en is meestal beter op de hoogte dan ik.
Ze hopen met de komst van de fraaie appartementen zeker nog meer aanloop krijgen.

Appartementen St. Hubertus
St. Hubertus, het huis van Edi en Marlon verdient echt de naam: ’t stukske Nisseroi in Seefeld. Niet alleen haar gezin: Edi, Tom, Laura en David, praten Nisserois. Ook de familie van Edi komen we tegen en passen zich naadloos aan. Familie en vrienden zijn tijdens ons verblijf dan ook steeds bezig met de laatste loodjes om de vijf appartementen perfect te krijgen. Nu ze met een grote verbouwing hulp nodig hadden wisten ook verschillende familieleden de weg te vinden naar Seefeld. Vorige week werd zus Elly warm welkom geheten voor een poetsvakantie en zij werd weer door man Hans en broer Mario en Jozette opgehaald, die ook een weekend bleven om te ‘helpen’.  Gezien het resultaat hebben ze flink de handen uit de mouwen gestoken.

Ook ik ben hier in ’t stukske Nisseroi in Seefeld voor het prachtige St. Hubertus.  Het huis ‘St. Hubertus’ van de tante van Edi, tante Midi, werd het thuis van de Familie Hiltpolt. Als ziekenverzorgende verzorgde Marlon jaren de tante van Edi en na het overlijden van hun tante Midi, had ze dan ook de wens om er een rolstoelvriendelijk appartement van te maken.

Nu het zover was, het huis is namelijk geweldig groots verbouwd en dat verdiend wat extra aandacht, reisde Mooinisseroi.nl voor het eerst af naar Seefeld.

Onder de indruk
Begin januari 2009 maakte ik een mooie serie fotos in het winterse Nisseroi. Hier in Seefeld lijkt het een opeenvolging van winterse kerstkaarten als ik mijn fototoestel laat klikken. Wat wonen ze hier in een prachtige omgeving. Behalve dat Marlon een part-time baan bij het plaatselijke bejaardenhuis niet kan missen, werkt Edi op het gemeentehuis van Seefeld en daarbij zorgen ze dus dat St. Hubertus een warm thuis wordt voor de bezoekers vanuit heel Europa die graag wandelen in de zomer of tijdens de ski-vakantie in de winter.

Een gastvrij gezin, die al hun appartementen verbouwden
Een prachtig wit huis wordt door de opgaande zon beschenen en ’s avonds komt het in de schaduw van de berg. Als men binnenkomt in de hal door de zware houten deur, is het eerste dat opvalt de unieke smeedijzeren trap, prachtig om te zien en gemaakt door de broer van Edi. Het interieur ademt Oostenrijkse sferen in. De 4-6 persoons-kamer appartementen zijn volledig ingericht met alles wat een vakantieganger zich maar kan wensen. Genoeg ruimte en lekker zelf koken in de moderne ruime keuken, waar zelfs een afwasmachine aanwezig is. De foto’s laten zien dat de badkamer alle sanitaire voorzieningen, geheel modern ingericht met bad, douche en aparte toilet. De houten meubelen met de vele kussentjes geven de gezellige goede smaak van de familie Hiltpolt aan en ook de flatscreens en de mogelijkheid tot internetgebruik geven de moderne luxe.  Alle kamers hebben plavuizen, slaapkamers parketvloer die ideaal voor de vloerverwarming  zijn.
Nergens geen tapijt, heerlijk schoon en ideaal voor de mensen met een allergie.   Duurzaam toerisme, een warmtebron onder aan de berg die gestookt wordt op hout zorgt voor alle Seefelders voor een gezonde klimaatbeheersing.

Rolstoelvriendelijk, iedereen is welkom
Zo ook de rolstoelvriendelijke appartement, deze heeft een brede ingang en ruimte om met de rolstoel overal te komen in het appartement. Er is ruimte om onder het werkblad in de keuken om erbij te kunnen, zodat u makkelijk kan werken. Het fornuis heeft 4 inductieplaten langs elkaar, zo kunt u er gemakkelijk bij met de pannen. Lichtknoppen zijn allemaal verlaagd. De badkamer is ook aangepast met extra beugels, antislip vloertegel en een inrijdouche. De rolstoel heeft genoeg ruimte bij de toilet, voor en ernaast.

Ook heeft Marlon tientallen jaren ervaring in de zorg en kan hierdoor de thuiszorg-hulpmiddelen verzorgen en eventuele zorg aanbieden.  Mooinisseroi.nl is op zoek gegaan naar de rolstoelvriendelijkheid van het dorp Seefeld en ook hier zijn genoeg mogelijkheden.

Het fantastisch buitengewone uitzicht op de bergen geeft de finishing touch.

Wij genieten nog even van de winterse bui die we na het weekend meebrengen naar Nistelrode, u mag op de website gaan kijken van www.seefeld-st-hubertus.at ... U zal zien dat u nergens beter kan zijn dan bij Edi en Marlon waar u lekker in het Nisserois de mooiste gebieden kan bespreken.