Afbeelding
leden en bestuur KBO

KBO Vorstenbosch met volop winnaars

Welzijn & Maatschappij

VORSTENBOSCH - In april werd het KBO-rikconcoursseizoen afgesloten met als jaarwinnaar Gerrit Verhoeven. In een spannende strijd wist hij, na zestien speeldagen, Noud van de Rakt zegge en schrijve zeven puntjes voor te blijven.

Ook de interne knock-out biljartcompetitie beleefde zijn finale. De broers Jan en Tiny Daandels traden hierbij aan de biljarttafel. Jan verliet het strijdtoneel als de eindwinnaar en op de 3de plek eindigde Jan van Kessel. Tevens namen de biljarters op een mooie manier afscheid van commissielid Jan van Grunsven.

Ook de kaartenmakers hebben hun seizoen afgesloten en het leverde weer hele mooie wenskaarten op.

De grootste winnaars in de afgelopen maand waren echter toch wel de vrijwilligers. Op 19 april kregen zij hun jaarlijkse bedankavond aangeboden. Bestuurslid Diny van den Tillaart sprak het welkomstwoordje en bedankte iedereen voor zijn of haar inzet. Naast het optreden van dj Frank Mulders presenteerde tonprater Freddy van den Elzen twee buuts waarbij hij alle aanwezigen aan het lachen kreeg. Met een drankje en koude en warme snacks was het een geslaagde vrijwilligersavond.

Nu de zomer begint, is het de beurt aan ‘De Vrolijke Trappers’. Deze KBO-fietsgroep heeft woensdag 1 mei het startschot gegeven voor een seizoen tot oktober met wekelijkse tochten in de regio. Samen fietsen is niet alleen gezond, maar ook goed voor de sociale contacten. Ook jonge senioren zijn van harte welkom. De reguliere tochten zullen ongeveer 30 tot 35 kilometer lang zijn. Er zijn twee dagtochten ingepland.

Verder organiseert het bestuur 16 mei een excursie-uitstapje naar Museum Hoeve Strobol in Sint-Oedenrode en dan is het ook weer bijna tijd voor de jaarlijkse busreis die 3 juli plaats zal vinden met een dagtocht naar de Veluwe. Voor beide activiteiten moet je je wel aanmelden.