Prinses Irene verliest in slotfase

NISTELRODE - Prinses Irene verloor met 1-2 van Schijndel. Het was een bijzonder matige wedstrijd op het ijskoude sportpark De Schellen. In de eerste helft had Schijndel wat meer het overwicht maar kansen kwamen er amper. Schijndel had een iets beter positiespel dan de thuisploeg, maar dat was dan ook alles. De mannen van Van Tilburg Mode & Sport konden daar echter weinig tegenover stellen. Met een 0-1 ruststand mocht Schijndel tevreden zijn. Gezien het feit dat de Nistelrodenaren niets hadden gecreëerd, was daar ook weinig op aan te merken.

In de tweede helft zagen we een beter Prinses Irene dat meer druk uitoefende. De verdediging van Schijndel functioneerde goed en er werd opnieuw amper wat afgedwongen. De Schijndelnaren kwamen nagenoeg niet meer op de helft van Prinses Irene. Gezien het wedstrijdbeeld verdienden de Oranjes een doelpunt. Dat kwam er in de 83ste minuut, nadat Tim van der Heijden in het strafschopgebied werd neergelegd. Aron van der Rijt schoot feilloos binnen. Schijndel reageerde hierop met iets dat leek op een offensievere speelwijze. De eerste keer dat ze in de buurt van het strafschopgebied kwam, was het dan ook meteen raak. De verdediging van Prinses Irene dekte niet kort genoeg en een halve voorzet kon door Tjeerd Pijnenburg worden binnen getikt. Een pijnlijke nederlaag voor Prinses Irene die totaal onnodig was.

De ploeg is het helemaal kwijt zo lijkt en snakt naar de winterstop om daarin weer wat vertrouwen te tanken.