Afbeelding
Wim Roefs

Twee verrassende concerten

Kunst & Cultuur

Vocal group Puur Zang zingt ‘Maria’s melodies’

LOOSBROEK - Heb je zin in een verrassend muzikaal optreden? Zaterdag 8 juni om 20.00 uur en zondag 9 juni om 14.30 uur verzorgt vocal group Puur Zang twee concerten met als thema ‘Maria’s melodies’. Gevoelige popballads en prachtige klassieke nummers, onder andere uit de ‘Stabat Mater’ van Karl Jenkins, wisselen elkaar af tijdens de optredens. Locatie is de St. Antoniuskerk in Loosbroek.

Maria’s melodies: een muzikale reis
Maria als universele vrouw en moeder passeert tijdens de concerten de revue in al haar facetten. Leven, liefde en lijden komen tot uitdrukking in een reeks prachtige nummers. Van moderne popsongs, onder andere van Coldplay, Tom Odell en Acda en De Munnik, tot klassieke nummers uit de Stabat Mater. Altijd in een mooie en harmonieuze vierstemmige samenklank. Het koor bestaat uit dertien geoefende zangers, die voor een groot deel (van oorsprong) uit Loosbroek afkomstig zijn. De optredens worden uitgevoerd onder de inspirerende begeleiding van dirigent Pleun van Dieren en pianist Hubert Verest.

Puur Zang’s vertolking: van modern tot klassiek
Het is niet de eerste keer dat Puur Zang optreedt. In 2014, 2015 en 2019 organiseerde de vocal group, die op projectmatige basis optreedt, al drie Kerstrecitals. In 2018 zong Puur Zang ‘The Passion’, met een compilatie van liederen uit de musical Jesus Christ Superstar en uit de Matthaus Passion van Bach. Met de concerten op 8 en 9 juni geeft Puur Zang vervolg aan deze lijn, nu met een prachtige muzikale ontdekkingsreis: ‘Maria’s melodies’.

Wil je erbij zijn? Bestel snel je kaartje(s)
De entreeprijs is € 12,50 per persoon, inclusief een consumptie (koffie/thee) na afloop in CC De Wis. Heb je interesse? Koop hier je kaarten: https://qrco.de/puurzang. De kerk is op beide data drie kwartier voor aanvang van de voorstelling open. Heb je een vraag over de optredens of kaartverkoop? Neem dan contact op met Puur Zang via puurzang@outlook.com.

Tot ziens op zaterdag 8 juni of zondag 9 juni!

Afbeelding